AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Çelik, "İsrail yapay zeka kullanarak insan öldürüyor. Yapay zekanın tıpta kullanılması, insanlık adına çok önemli bir kazanım oluyor ama Netanyahu ve ekibinin bu ileri teknolojiyi kötücül amaçlarla ve insanların katledilmesinde kullanılması kabul edilemez" dedi.

Semih Çelik ve Sıla bebek açıklaması

Çelik'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

Önümüzdeki süreçte sosyal medya alanlarına ilişkin bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Son zamanlarda biliyorsunuz çocuk oyun siteleri gündeme geliyor. Gündeme gelmesiyle birlikte daha ayrıntılı bir şekilde baktım bazı sitelere tabii ki hepsini kastetmiyorum fakat tam tabir burada geçerli. Kanım dondu. Böyle bir istismar alanı nasıl serbest bırakılabilir? Bu düşünülemez bile. Çocukların korunması hepimizin en asli vazifesi. Fakat oyun sitesi adı altında tüm bunlar ortaya çıkabiliyor. Örneğin yakın zamanda TikTok uygulamasının kapatılmasıyla ilgili birçok ülkede girişim oldu. Özgürlük alanı ile bahsedilen değerlerin korunması arasında bir denge kurulması lazım. Bu bahsettiğim istismarlar özgürlüğü de tehdit etmektedir. İnsanlığı, kadınları ve çocukları tehdit eden bir özgürlük alanı söz konusu olamaz. Bizim bu alandaki çalışmalarımız devam edecek. Türkiye’deki hukuk sisteminin, yüksek mahkemelerin bütün bu yanlış işlemler karşısında gereken tutumu alacağı söz konusudur. Dolayısıyla özgürlükleri korurken bu istismar alanlarını tamamen yok etmek ve takip etmek durumundayız. Zihnimdekini hiç saklamadan söyleyeyim; Çocukları koruma konusunda hukukun içinde kalmak kaydıyla çok kararlı ve acımasız olmak zorundayız. Gri alan bırakarak hiçbir iş yapamayız. Türkiye’deki herkes gibi bu konuda en yüksek hassasiyete sahibiz.

MHP'li vekilden gazetecilere dava MHP'li vekilden gazetecilere dava

Siber alanı güçlendiriyoruz. İçişleri Bakanlığımızda da güçlendirmeyle ilgili çalışmalar var. Siber alanda da milli egemenliğe sahip çıkmak durumundayız. Hukukun egemen olmadığı bir alan düşünülemez. Buna kesinlikle müsaade edilemez. Çocuk sitesi gibi masum isimler adı altında ne yapıldığını net bir şekilde görmek durumundayız. Her alanda olduğu gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini hayata geçireceğiz.

Kaynak: Haber Merkezi