AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin konuşan Çelik, "İnsanlık tarihinin en soykırımcı hükümeti yargılanmalıdır" dedi.

CHP, tasarruf tedbirleri düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu CHP, tasarruf tedbirleri düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için bir aracı yolladığı iddialarını reddetti. Çelik, "Cumhurbaşkanımız tarafından Sayın Kılıçdaroğlu’na böyle bir mesaj gönderilmemiştir" dedi.

Kerkük’teki seçimlere ilişkin soruyu yanıtlayan Çelik, "Başından beri Irak’ta biz kimsenin dışlanmadığı kapsayıcı bir politikadan yanayız. Burada Türkmenlerin, diğer Arap grupların dışlanması gibi bir siyaset tarzı doğru değildir. Bu Irak için hiçbir şekilde iyi değildir. Dolayısıyla Türkmenleri dışlayan bir yaklaşım yanlıştır. Diğer Arap grupları dışlayan yaklaşım da yanlıştır. Bu seçim bu çerçeveye aykırıdır. Sadece KYB eksenli bir yaklaşım ortaya konmuştur. Kabul edilebilir bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

"Can Atalay konusunu ele alacağız"

"AK Parti Can Atalay için TBMM'de yapılması planlanan oturuma katılacak mı" sorusunu cevaplayan Çelik, "Meclis başkanımızın çağrısı var. Bu akşam ve yarın bu konuyu ele alacağız. O değerlendirme sonrası tutumumuzu sizlerle paylaşacağız" dedi.

Kaynak: Haber merkezi