AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sürerken basın açıklaması yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Birinci meselemiz Gazze’dir.  İsrail aynı vahşeti sürdürmeye devam ediyor. İki devletli çözümün en hakkaniyetli çözüm olduğu noktasında herke mutabakat içiresindedir.

Özgür Özel’den Erdoğan’a teğmenler tepkisi Özgür Özel’den Erdoğan’a teğmenler tepkisi

Kıbrıs Barış Harekâtının 50. Yıl dönümünü kutladık. Federal çözümün mümkün olmadığını bütün dünya görmektedir.

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız şunu bilsinler ki sürekli olarak onların konuları bizim gündemimizdedir.

"Arzumuz sokakların güvenli hale gelmesidir"

Ötenazi ifadesinin düzeltilmesiyle ilgili bir düzenleme söz konusu. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Arzu ettiğimiz şey bunu sokaklarımızda görmemektir. Bunu bir katliam yasası gibi sunmak son derece yanlıştır. İnansa kâinatta tek başına yaşamıyor. Katliam yasası gibi sunulması haksızlıktır. O yasada bir sürü kademelendirme konulmuş. Saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili bu düzenleme söz konusu. Sokaklarda çocuklarımızın saldırılara uğramasını kabul edemeyiz.

 Arzumuz sokakların güvenli hale gelmesidir. ‘Şöyle hesap sorarız böyle yaparız’ bunları üzücü buluyorum. Türkiye’nin sokakları güvenli hale gelecek. Arzumuz sokakların güvenli hale gelmesidir. Demokratik protestonun başımızın üstünde yeri vardır.

 (Yunan Savunma Bakanı'nın açıklamaları) Yunan Savunma Bakanı'nın eş zamanlı olarak yaptığı açıklamalar barış harekatının arkasındaki değerlere nasıl sımsıkı sahip çıkmamız gerektiğini de bir kez daha göstermiştir. Gelinen noktada federal çözümün mümkün olmadığını bütün dünya görmektedir.

"Şu gün, şu saat, şu ay içerisinde olacak diyeceğim bir şey yok"

(Erdoğan-Esad Görüşmesi) Burada Sayın Putin’in de iradesi söz konusu başından beri. Türkiye bunu değerlendiriyor. Bu dosya üzerinde çalışılmaya devam ediliyor. Herhangi bir takvim, şu gün şu saat şu ay içerisinde olacak diyeceğim bir şey yok. Daha öncesinde de söyledim. İstihbarat kurumları görüşüyorlar belirli aralıklarla. İstihbarat kurumlarının olgunlaştırdığı dosya siyasi bir dosya haline gelip dışişleri bakanları arasında bir trafik başladıktan sonra dışişleri bakanlarının, milli savunma bakanlarının olgunlaştıracağı bir çerçeve Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulur ve Suriye Devlet başkanına sunulur. Onunla ilgili bir mutabakat ortaya çıktıktan sonra takvim çıkar.

Kaynak: Haber Merkezi