Narin cinayetiyle birlikte artan 'bilgi kirliliği'nin önüne nasıl geçilebilir? Narin cinayetiyle birlikte artan 'bilgi kirliliği'nin önüne nasıl geçilebilir?

AK Parti’de adayların belirlenmesinde son viraja girildi. Son haftaya kadar Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı için Mehmet Canpolat ismi öne çıkarken, önceki akşam genel merkezde hareketli anlar yaşandı. 

İbre mevcut başkana döndü 

Gülpınar’ın parti genel merkezine istifa edeceği, aday olabileceğini ima ettiği de aktarılıyor. AK Partili kurmaylar, Şanlıurfa konusunda belediye başkanlarını ve Gülpınar’ı Ankara’ya çağıracakları da konuşuluyor. Bu gelişmelerle birlikte tartışmaları düşürmek için AK Parti Genel Merkezi’nin mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül devam kararı alabileceği belirtiliyor. 

Gülpınar’dan 'Fakıbaba Modeli'

Bazı AK Partili isimler Gülpınar’ın “Ahmet Eşref Fakıbaba gibi Şanlıurfa ittifakı” kurabileceği belirtiliyor. Gülpınar’ın aday olması durumunda AK Parti’nin seçime kaybedebileceği de konuşuluyor.  Yeniden Refah Partisi’nin Kasım Gülpınar ile temasta olduğu da kaydediliyor. 

Gülpınar ekibiyle seçime girecek 

Gülpınar’ın bir ekiple seçime girebileceği de aktarılıyor. Şanlıurfa Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin Gülpınar ile birlikte hareket edeceği ve Karaköprü’den aday olacağı ifade ediliyor. Aynı Zamanda Gülpınar ile hareket eden Ahmet Bahçivan’ın Eyyübiye’den aday olacağı konuşauluyor.

Kaynak: Muhammed Vefa