İYİ Parti'de Mehmet Aslan genel başkan yardımcısı olarak atandı İYİ Parti'de Mehmet Aslan genel başkan yardımcısı olarak atandı

Cumhuriyet Gazetesi’nden Selda Güneysu’nun haberine göre, fermuar sisteme göre partiler, belediye meclis üyeliklerinde “ortak liste” ile seçime girecek. Listede ise bir AK Partili, bir MHP’li isim, listede yer alacak. Ancak fermuar sistemi uygulamasında AK Parti ve MHP, gerek 2019 yılındaki yerel seçimlerde gerekse 14 Mayıs’taki milletvekilliği seçimlerindeki partilerin oy oranlarını da dikkat alacak. 

İki partinin özellikle 6 Şubat’taki iki büyük depremden etkilenen 11 ildeki belediye meclis üyelikleri listesinde de adaylarda bazı kriterler arayacağı ifade ediliyor. AK Parti ve MHP’nin, özellikle depremlerde ağır hasar alan Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki belediye meclis üyelerinin “inşaat mühendisi, şehir plancısı, mimar” gibi meslekten olmalarına “özen göstereceği” ifade ediliyor. 

AK Parti BBP ile de görüşecek

AK Parti heyeti ayrıca bugün BBP temsilcileriyle de bir araya gelecek. AK Parti’nin DSP ile de görüşeceği belirtilirken BBP ve DSP ile de belediye meclis üyelikleriyle ilgili ittifak yapılacağı ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet