Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir, il ve İstanbul ilçe belediye başkanlarının açıklamasının ardından gözler yeniden ittifak tartışmalarına çevrildi. İstanbul’da AK Parti tüm ilçe belediye başkanlarını açıklamasıyla Yeniden Refah Partisi’ne İstanbul’daki belediyedeler üzerinden bir ittifak yapmayacağı netleşti.

Refah Partisi’nden Doğan Aydal ayarı 

Daha önce AK Parti ile ittifak sürecini yürüten Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, yeni yapılacak ittifak görüşmelerinde yer almayacağı ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi’nin yapacağı ittifak görüşmelerini İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’in yürütmesi kararı çıktı. Söz konusu durum Aydal’ın daha önce yaptığı açıklamaları gündeme getirdi. Ayrıca AK Parti’nin önceki görüşmeyi 20 dakika kala iptal etmesi iki parti arasında tartışmaları daha da alevlendirmişti.

Masada yine İstanbul var

Önceki ittifak görüşmelerinde Yeniden Refah Partisi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi özelinde bir süreç yürütmüştü. Yarın yapılacak görüşmelerde, AK Parti’nin Yeniden Refah Partisi’nden ilçeler ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini masaya getirmesi bekleniyor. Ayrıca AK Parti’den aday gösterilmeyen birçok ismin Yeniden Refah Partisi’nin kapısını çaldığı belirtiliyor. AK Parti’nin İstanbul’un bazı ilçelerinde Refah Partisi’nden destek isteyeceği de aktarılıyor.

Kulis: Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ rektör olarak atanıyor Kulis: Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ rektör olarak atanıyor

İstanbul’da kaybettiren olmak istemiyor

Yeniden Refah Partisi’ ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi özelinde bir ittifaka hazır olduğu belirtilirken, Cumhur İttifakı’na İstanbul’da seçim kaybettiren bir parti görüntüsü vermek istemiyor. Bu nedenle Yeniden Refah Partisi kurmayları, İstanbul’da yapılacak bir ittifakın Anadolu’da partilerinin oyunu artıracağını öngörüyor. Aynı zamanda bazı AK Partililer ise Yeniden Refah Partisi’nin ‘Ahlaklı Belediyecilik’ sloganına tepkili…

Kaynak: Muhammed Vefa