Gazeteci Tolga Şardan, ‘FETÖ Borsası cinayeti’nde gelişme: Tetikçiyle bağlantısı tespit edilen şüphelilere takipsizlik’ başlıklı yazısında, eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesinin son yılların en önemli siyasi cinayetlerinden olduğunu kaydetti.

“Evinde öldürülen Kurtuluş’un avukatları halen süreci yakından takip ediyor. Dosyadan yeni çıkan bilgiler ışığında yeni suç duyuruları yapılıyor. Savcılık soruşturma yürütüyor” ifadelerine yer veren Şardan’ın yazısı şöyle:

İzmir’de ‘FETÖ Borsası cinayeti’ olarak bilinen suikastta eski AKP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesi son yılların en önemli siyasi cinayetlerinden.

Siyaset-polis-mafya-adliye çemberinde yaşanan bir dizi olayın sonrasında, Kurtuluş’un öldürülmesiyle sonuçlanan sürecin artçıları halen devam ediyor. Kurtuluş’un öldürülmesi ve FETÖ Borsası konusunu yakın geçmişte Büyüteç’te epeyce konu etmiştim.

Devam ediyorum. Kurtuluş da para sahibi iş insanları hakkındaki kritik bilgileri, İzmir ve çevresinde faaliyet gösteren suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş’a aktardı. Bu arada her iki Kurtuluş’un herhangi bir akrabalığı yok. Serkan Kurtuluş da aldığı bilgileri, muhatabı iş insanlarına bildirip “paraya çevirdi.” Yani diğer bir değişle paralarına çöktü.

Narin Güran soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e yükseldi Narin Güran soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e yükseldi

Devletin güvenliğine yönelik tehdit olarak görünen yapıya yönelik gerçekleştirilen adli soruşturmaların paraya çevrilmesi amacıyla kurulan döngü, ekibin kendi içinde yaşanan olaylarla ortaya çıktı. Yargıya taşınan süreçte eski AKP İl Başkan Yardımcısı Kurtuluş, itirafçı oldu. Sürecin içindeki siyasileri konuşmaya başladı yargı önünde. Beş ay kadar cezaevinde kaldı. Ardından polis kılığına giren tetikçinin 30 Mayıs 2019 akşamı evine gelip silahını ateşlemesiyle küçük çocuğunun gözü önünde öldürüldü.

Cinayeti planlayan ve gerçekleşmesini sağlayan, Serkan Kurtuluş ve ekibiydi. Tetikçi Yener Toğa, Erzurum’da berberlik yapan bir esnaftı. Cinayet için İzmir’e getirildi. Organizasyon içinde yer alanlarla birlikte yakalandı. Yargılandı ve tasarlayarak “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “silahlı örgüte üye olmak” ve “ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet”ten toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Altı yeni şüpheliye soruşturma

Gelelim günümüze. Evinde öldürülen Kurtuluş’un avukatları halen süreci yakından takip ediyor. Dosyadan yeni çıkan bilgiler ışığında yeni suç duyuruları yapılıyor. Savcılık soruşturma yürütüyor.

Bu çerçevede 14 Kasım’da yeni bir gelişme yaşandı İzmir’de. Avukatların, Kurtuluş’un öldürülmesiyle ilgili yaptıkları suç duyurusunda tetikçi Toğa ile bağlantıları bulunduğu iddia edilen altı kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Suç duyurusunda adı geçenler, cinayetin Erzurum boyutunda yer alıyor. Serkan Kurtuluş ve adamlarının Erzurum’dan bulup İzmir’e getirdikleri ve cinayeti işlettikleri tetikçi Toğa ile irtibatları olduğu anlaşılan kişiler; Samet Kaya, Ahmet Karadaş, Servet Aktaş, Metin Küpeoğlu, Siyami Uçan ve Umut Asan.”

Bu yazı t24.com.tr. adresinden alınmıştır.

Editör: Selim Ercan