Başkanlıktan yapılan açıklamada, Gonder şehrinde yapımı 2019'da tamamlanan AK Külliye'de eğitim gören ve barınma hizmeti alan 200 Etiyopyalı yetim ve muhtaçlar için 100 büyükbaş hayvan kurban edilerek, dağıtılacağı belirtildi.

Hisselerini yurt dışında değerlendirmek isteyenler için Etiyopya'da kesilmek üzere belirlenen kurban hisse bedelinin 3 bin 600 TL olduğu kaydedildi.

Kesim işleminin videoya alınarak hisse sahiplerine gönderileceği, böylece bağışçıların kurbanlarının yerine ulaştığını görebilecekleri ifade edildi.

Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların, 3 bin 600 TL olan hisse bedelini Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi adına Vakıfbank'a ait "TR980001500158007281047001" numaralı IBAN'a gönderebilecekleri, dekontun açıklama kısmına "AK Parti", ad soyad ve cep telefonu numarasının eklenmesi gerektiği aktarıldı.

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurban bağışlarınızla uzaklar yakın oluyor, mazlumların yüzü gülüyor. Kurban Bayramı, Müslümanlar için paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri. Bu özel günlerde yapılan bağışlar, mazlumların yüzünü güldürmekte ve uzak diyarlardaki ihtiyaç sahiplerine umut olmakta. İl Başkanlığı da bu anlamlı bağışları organize ederek, yardımlaşma ruhunu sınırların ötesine taşımaktadır."

Kaynak: AA