Iktidar partisinde, yerel seçimdeki aday belirleme süreci hız kazanırken, Ankara ve İstanbul'daki potansiyel adayları belirleme çabaları da devam ediyor. Gözler AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan Ankara ve İstanbul raporu, iki büyük şehirdeki aday arayışlarını detaylandırıyor. Siyasi danışmanlık şirketi tarafından hazırlanan rapor, yapay zeka destekli ve Amaçlı Örneklem Metodu kullanılarak büyükşehir adaylarının profil analizini içeriyor.

Sosyopolitik değerlendirmelerin yapıldığı rapora göre, Ankara için eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul için ise Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın abisi Haluk Bayraktar, kazanacak adaylar olarak öne çıkıyor. Raporda, Selçuk'un Ankara'da yüzde 52 ile kazanacağı, Haluk Bayraktar'ın ise İstanbul'da yüzde 53 ile kazanacağı öngörülüyor.

Raporda, AK Parti'nin diğer olası adayları da detaylı bir şekilde değerlendirildi. Ancak, Murat Kurum, Turgut Altınok, Veysel Tiryaki, Mustafa Tuna, Adil Karaismailoğlu, Fahrettin Koca ve Mehmet Tevfik Göksu'nun aday yapılması durumunda İstanbul'da İmamoğlu ve Ankara'da Yavaş'a karşı kaybedeceği belirtiliyor.

Selçuk Bayraktar'ın İBB adaylığı için yapılan değerlendirmede, "Savunma sanayiindeki bağımsızlığı" vurgulanarak, siyaset dışında kalmasının daha işlevsel olabileceği ifade ediliyor.

Justin TV | Portekiz - Slovenya maçı canlı izle Justin TV | Portekiz - Slovenya maçı canlı izle

Rapor, söz konusu adayların neden başarısız olabileceğine dair çeşitli handikapları ortaya koyarak, AK Parti'nin Ankara ve İstanbul adayını belirleme sürecinde önemli bir etki yapacağına işaret ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi