Elips TV’de yayınlanan Arka Plan programının konuğu olan AK Parti ABB Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, Ankara gündemi ve sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz dönemde Mansur Yavaş’a yaklaşık 32 milyar lira borçlanma yetkisi verdiklerini belirten Yalçın, buna rağmen Yavaş’ın ‘engellediler, çalıştırmıyorlar’ propagandası yaptığını savundu. 

“Biz milletimizin menfaatine olan hiçbir konuda asla fren olmayız”

Nihat Yalçın’ın Ankara gündemine yönelik yaptığı açıklamalar şöyle;

Çeşitli noktalarda Mansur yavaş yönetimi Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) algı gücünü çok iyi kullandığı için, sanki biz her konuda engelliyormuşuz gibi engelleyen meclis varmış gibi kamuoyuna şikayet etti. Biz geçtiğimiz dönemlerde gelen kararların %97’sini oy birliğiyle meclisten geçirdik. Biz milletimizin menfaatine olan hiçbir konuda asla fren olmayız. Bazı borçlanma konularında biz ret oyu kullandık, dediler ‘siz hizmetin yapılmasını istemiyor musunuz?’ Hayır, efendim biz istiyoruz ancak siz o gün çıkıpta bütçe fazlası veriyoruz derseniz, diğer taraftan da borç yetkisi isterseniz biz ona karşıyız.

“Biz su fiyatlarına fahiş oranda zam yapılmasına karşıyız”

Biz su fiyatlarına fahiş oranda zam yapılmasına karşıyız, ASKİ’yi batırmak için değil vatandaşın cebinden bu kadar yüksek faiz parası çıkmaması için karşıyız. Bizi buna karşı geçtiğimiz dönemde ret oyu kullandık bunlar dedi ki ‘ASKİ’yi batırmak istiyorlar bizi engelliyorlar’ bizim engellemek gibi bir şeyimiz asla olmadı bu dönemde de olmayacak. Biz Mansur Yavaş’ı ziyarete gittik orada da söyledim; sayın başkan Ankara’nın menfaatine olan her projeye destek olmaya hazırız. Gerekirse sahada çalışmaya bile hazırız. Memleket için Ankara için hizmet etmek için bu koltuklarda oturuyoruz. Ancak maalesef geçtiğimiz dönemlerde bazı yanlış söylemlerle kamuoyunu yanlış bilgilendirdiler.

“5 yılda Mansur Yavaş’a 31 milyar 791 milyon borçlanma yetkisi verdik”

Biz geçtiğimiz dönemde 5 yılda Mansur Yavaş’a 31 milyar 791 milyon 41 bin 709 lira borçlanma yetkisi vermişiz. Ve yine aynı şekilde Mansur Yavaş’a AK Parti üyelilerin çoğunlukla olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 20 milyar lira üzerinde gayrimenkul satış yetkisi verdik. Sırf engelleniyoruz algısı oluşturmasınlar diye biz bunları verdik. Verdiğimiz yetkilerle toplamda 52 milyar ek kaynak kullanılmıştır. Biz Mansur Yavaş’a 2 yıllık bütçeyi ve ek kaynak kullanma yetkisi vermişiz buna rağmen 5 yıl boyunca ‘engellediler çalıştırmıyorlar’ ifadelerini kullandı.

Avcılar TEM Otoyolunda yön tabelasına çarpan kamyonetin motoru fırladı Avcılar TEM Otoyolunda yön tabelasına çarpan kamyonetin motoru fırladı

“Ankara’da hiçbir dönemde bu kadar gayrimenkul satışı olmamıştır”

Milletimize soruyorum; 52 milyar ek kaynak yetki verdiğimiz yerde engelleme olsa 1 lira dahi vermezdik nerede engelleme? Mansur Yavaş ekibi 2024’te meclis çoğunluğunu alır almaz hemen satış yetkisi almaya başladı. Yüzlerce gayrimenkul satış yetkisi alındı, en son geçtiğimiz ay meclis toplantısında 105 tane satış yetkisi alındı. Yaklaşık 20 milyar borçlanma yetkisi de verildi. Öz kaynaklarla yöneteceğiz dediniz fakat Ankara’da hiçbir dönemde bu kadar gayrimenkul satışı olmamıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi 5 yılda bir tane gayrimenkul üretmemiştir, yenisini koymamıştır ve geçmişten kalanları da satmaktadır.

“Bırakın şu cumhurbaşkanlığı sevdasını, önce işinizi yapın işinizi”

Mansur yavaş yönetimi altyapı sorununu çözemedi, mazgal temizliğini beceremedi. Sel felaketinde halk kendi başına çözüm üretmeye çalıştı. Ankara’da sel olmuş fakat Mansur Yavaş Kayseri Pınarbaşı’nda seçim çalışması yapıyor.

2 gün önce Ankara’da sel felaketi oldu. O gün Mansur Yavaş Afyonkarahisar Kocatepe’de zafer yürüyüşündeydi. Bırakın şu cumhurbaşkanlığı sevdasını, önce işinizi yapın işinizi.

Mansur Yavaş 2019 yılı öncesinde Ankara’ya 58 km metro sözü verdi. 5 yıl boyunca belediye başkanlığı yapmasına rağmen 5 cm bile metro yapamadı.  Dikimevi-Natoyolu metrosunun sadece proje çalışmasına başladılar. 5 yıldır bunu duyuruyorlar. Bırakın 58 km metro yapmayı, geçmişteki yapılan metroların bakımlarını dahi yapamıyorlar. Ben buradan iddia ediyorum; önümüzdeki 4 yılda da 5 cm bile metro yapamayacaklar.

Kaynak: Haber merkezi