Ahmet Salih Erdem kimdir? Ahmet Salih Erdem nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ahmet Salih Erdem kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ahmet Salih Erdem kimdir? Ahmet Salih Erdem kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ahmet Salih Erdem kimdir?

Ahmet Salih Erdem kimdir?

Ahmet Salih Erdem, 1933 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu’nda, ortaokulu Trabzon Lisesi’nin orta bölümünde, liseyi ise Ticaret Lisesi’nde okudu.

Fiskobirlik’te iş hayatına adım atan Erdem, burada genel müdürlük görevlerinde bulundu. Emekli olduktan sonra da aynı kurumun yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır.

Erdem, 1950’li yılların sonlarında arkadaşlarıyla birlikte Yıldızspor’u kurdu. Daha sonra kulübün ismi değişti ve 24 Şubat oldu. 1960’lı yılların başında ise kendisine İdmanocağı kulübü yöneticiliği teklif edildi ve bu teklifi kabul ederek görevine başladı. 1967 yılına gelindiğinde ise Trabzonspor’u kuran 20 kişi arasında yer aldı. 1973 yılında Suat Oyman’ın yönetiminde 2. başkanlık görevini sürdürürken, Oyman’ın göreve devam etmemesi üzerine yapılan kongrede başkan seçildi ve kulübün 4. başkanı olarak kayıtlara geçti. Erdem başkanlığında Trabzonspor, 1. Lig’e yükseldi. Ahmet Salih Erdem başkanlığında İkinci Lig Kırmızı Grup şampiyonu olan Trabzonspor, 1975 yılında Kıbrıs Barış Kupası’nı kazandı.

Taraftarium24 | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Taraftarium24 | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

Trabzonspor başkanlığının ardından Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapan Ahmet Salih Erdem, bu görevini 5 dönem sürdürdü. Ahmet Salih Erdem, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Kaynak: Haber merkezi