Genellikle kırmızı deniz yosunları, Pasifik Okyanusu'nun derinliklerinden çıkartılır ve agar agar, özel bir işleme tabi tutularak elde edilir. Agar agarın öne çıkan özellikleri arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlamak gibi avantajlar bulunmaktadır.

Justin TV | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Justin TV | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Agar agar tozunun kullanımı:

Agar agar tozu, özellikle pastacılık sektöründe, jelatinin yerine geçerek tercih edilen bir madde haline gelmiştir. Helal ürünler konusunda hassas olan toplumlarda, jelatinin kullanılamadığı durumlarda agar agarın tercih edildiği gözlemlenmiştir. Ayrıca, Japon mutfağının ilginç ve şeffaf tatlılarından biri olan "Yağmur Damlası Keki" de son zamanlarda popülerleşen bir tariftir ve agar agar tozu kullanılarak hazırlanır.

Bu eşsiz madde, sadece gıda sektöründe değil, aynı zamanda ilaç ve kozmetik sektörleri gibi farklı alanlarda da kullanılmaktadır. Gıda üretiminde, stabilizatör olarak kullanılarak ürünlerin dayanıklılığını ve yoğunluğunu artırmaktadır. Ayrıca diş hekimleri, protez nesneleri kalıplamak için agar agar tozundan faydalanmaktadır.

Agar Agar tozu faydaları nelerdir?

Gıda sektöründe genellikle jelatinin yerine kullanılan bitkisel bir alternatif olarak karşımıza çıkar. Bitkisel bir jelatin olduğu için veganlar ve vejetaryenler için de uygundur. Yemekten önce alınması şişkinlik yarattığı için daha az yemek yemeye yardımcı olur. Diş hekimleri protez nesnelerini kalıplara daha iyi aktarmak için de agar agar tozundan faydalanır. Fazlası zararlı olduğu için tüketilen miktara mutlaka dikkat etmek gerekir. Pastacılık sektöründe kıvamlı ve parlak görünümlü tarifler elde edilmek için agar agar tozunun kullanılması gerekir. Sütlü ve sulu tatlılarda agar agar tozunun kullanılması kıvamlı tatlılar yapmayı sağlar.

Editör: Ateş Çatıkkaş