Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesindeki Hasan Beli Yaylası ve Çiğiltepe mevkileri arasında 3 ayrı bölge, dün saat 11.30 sıralarında çıkan toptan kontrol raporu alınırken, ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor. Yangında 20 hektarlık alanda hasar görülürken, olayla ilgili HY (37) ile CG (46) gözaltına alındı. Çevredekiler 2 şüphelinin bölgeden erken gördüklerini görürken, HY ve CG jandarmalarındaki, alevlere müdahale için bölgeye geldiklerini, yangına neden sorgulandığını iddia etti. Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekiplerinin ilk çıkış bölümleri incelendi, delil arandı.

31 araç, 68 kişi müdahale

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, yaptığı açıklamada, orman yangınına 31 araç ve 68 personelle müdahale edildiğini belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Sinop’ta üç aracın karıştığı kazada 3 sürücü yaralandı Sinop’ta üç aracın karıştığı kazada 3 sürücü yaralandı

"Ne yazık ki Sinanpaşa Kırka'daki yangın soğutma operasyonları devam ederken Sandıklı ilçesi Akharım beldesi Hasan Beli-Çiğiltepe mevkiinde bulunan ormanlık alanda bir yangın daha başladı. Yangın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arızanın ilk anından itibaren müdahale ediliyor. Bölgeye Afyonkarahisar Merkez, Sandıklı, Dinar, Çay, Şuhut, İhsaniye, İscehisar (Alanyurt) ilçe belediyeleri ve Akharım, Güney, Düzağaç ve Taşoluk belde belediyeleri ile İl Özel İdaresi başta olmak üzere kamu kurumu ve parasaldan çok sayıda itfaiye aracı, iş makinesi ve personel sevk edilmiş Orman Genel Müdürlüğünden destek ekibi görevlendirilmiştir. Yangına toplam 31 araç ve 68 personel ile havadan ve karadan müdahale süreleri. Vatandaşlarımızın yeşil alanlarının korunması amacıyla yanma nedenini anlatacakları, alınan yasak ve kurallara uymama konusunda gerekli sıcaklıkları göstermelerini önemle rica ediyorum."

Kaynak: DHA