Cezaevinde bulunan suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın avukatı Gökçe Bayar, Oktar lehine paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarının kapatılmasını talep etti.

Başvuruda, Oktar lehine görünen bir dizi paylaşımın bu kişinin yargılanma sürecini olumsuz etkilediği belirtildi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan başvuruda 5 ayrı X hesabı için erişim engellenmesi kararı verilmesi talep edildi. 

Söz konusu hesaplar için ‘kurmaca hesap’ değerlendirmesi yapılan dilekçede, “Bu hesaplarda devamlı olarak müvekkilin fotoğrafları, videoları paylaşılmakta, hiçbir zaman dile getirmediği sözleri kendi fikirleriymiş gibi paylaşılmaktadır Müvekkile aitmiş gibi paylaşılan bu düşünce açıklamaları sosyal medyanın halihazırda adeta bir linç kampanyası sahasına dönüşmüş vaziyeti dikkate de alındığında müvekkilin tarafsız ve adil yargılanma hakkını doğrudan ya da dolaylı olarak olumsuz yönde etkilemektedir” ifadeleri kullanıldı.

İki kadını öldüren Semih Çelik toprağa verildi İki kadını öldüren Semih Çelik toprağa verildi

Dilekçede, “Müvekkil lehine bu kadar sık paylaşım yapılması bu hesapların müvekkil tarafından yönlendirildiği yönünde yargılandığı dosyada bir takım algılar oluşturulmaya çalışılmasına sebep olmuştur. Dolayısıyla bu hesapların yegane amacı müvekkile hukuken zarar vermektir” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Haber merkezi