İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bazı polis müdürlerinin oteli olduğu ve buralarda yetiştirme yurtlarında kalan kızların fuhuşa zorlandığına yönelik iddiası tartışmaları devam ediyor. İYİ Parti’den İstifa Eden Adanan Beker, TBMM’de ‘fuhuş oteli’ iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Meclis'te konuşan Beker, “Son günlerde hakkımda çıkan, çirkin, asılsız ve mesnetsiz iddialarla ilgili sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek durumunda kaldım. Geçtiğimiz günlerde sayın Meral Akşener tarafından İYİ Parti’nin İstanbul’daki kampında açıklanan otel ve otelde yaşanan skandal bir takım kalemi kirlenmiş gazeteciler tarafından şahsımla ilişkilendirilmiştir. Bu iddiayı ben de sizler gibi televizyondan öğrendim. Açık net söylüyorum. Ne oteli bilirim ne de sahibini tanırım. Ne de olayda bahsedilen emniyet mensuplarının ismini duydum Hiçbir şekilde tanımam, görüşmem olmamıştır” dedi.

CHP’den Ali Yerlikaya’ya istifa çağrısı CHP’den Ali Yerlikaya’ya istifa çağrısı

Beker, şöyle devam etti:

“Umarım söz konusu iddialar açıklığa kavuşur. Zaten Akşener de İçişleri Bakanlığı’na elindeki bilgi ve belgeleri teslim ettiğini açıkladı. Burada beni konuyla ilişkilendirmeye çalışan gazeteci, siyasetçi ve şahıslara sesleniyorum. Eğer benim bir yakınımın bahsedilen bu çirkin, fuhuş işiymiş, emniyet müdürüymüş… Konuyla uzaktan yakından ilişkisi varsa, bugün hemen şimdi huzurunuzda milletvekilliğinden istifa ederim.”

“Benim hakkımda bu iddiaları yazanlar kimse, kanıtlamazlarsa namussuz şerefsizdir” ifadesini kullanan Beker,  “İkinci iddia ise, gazeteci diye, ve onlara yaltaklık eden bir grubun beni olayla hiçbir bağlantısı olmayan oğlum üzerinden namussuzca, terbiyesizce hedef alınmıştır. Bir haber sitesinde gencecik kız evlatlarımızın, çocuklarımızın kurmak istedikleri kumpasa fotoğraflrını kullanarak alet eden sözde gazeteciler, iddialarını kanıtlamazsa, hem namussuz hem de şerefsizlerdir. Eğer benim oğlum o çirkin iddiaların içindeyse, adı geçen şahısları tanıyorsa benim yine bu milletvekilliğinden istifa ederim. İYİ Parti’den de istifa etmemin bu iddialarla uzaktan yakından alakası yoktur. Söz konusu iddialar, benim istifamın bir sonucu olarak, ben istifa ettikten sonra ortaya atılmıştır” diye konuştu.

Editör: Selim Ercan