Adil Kırgöz kimdir? Adil Kırgöz nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Adil Kırgöz’ün kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Adil Kırgöz kimdir? Adil Kırgöz kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Adil Kırgöz’ün biyografisini haberimizde derledik…

Adil Kırgöz kimdir?

Dikili'nin belediye başkan adayları arasında dikkat çeken isimlerden biri olan Adil Kırgöz, 1969 yılında Dikili'nin Salihler köyünde doğdu. Eğitim hayatına Salihler İlköğretim Okulu'nda başlayan Kırgöz, ortaokul ve lise eğitimini Dikili Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü'nden mezun oldu.

20 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları 20 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları

1996 yılında Dikili'de inşaat malzemeleri sektöründe hizmet veren Kırgöz, kendi işini kurarak Kırgöz Yapı Malzemeleri şirketini hayata geçirdi. İnşaat, lojistik, zeytincilik gibi çeşitli sektörleri şirketi bünyesine katarak iş dünyasında başarılı bir kariyer inşa etti.

Siyasi yaşamına da aktif olarak katılan Kırgöz, 2009-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Dikili İlçe Örgütü'nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

2019 yerel seçimlerinde ise CHP'den Dikili Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve %57.7 oy oranıyla Dikili tarihinde seçmenin en çok oy verdiği başkan olarak göreve başladı.

Adil Kırgöz, sadece siyasetle değil, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunun üyesi olarak da toplumsal sorumluluk üstlenmektedir. Bergama Ticaret Odası, Dikili Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dikili Ziraat Odası, Dikili Şoförler Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi birçok kuruluşun üyesi olan Kırgöz, aynı zamanda Dikili Yelken Kulübü ve Dikili'yi Sevenler Derneği'nin kurucu üyelerinden biridir. Ayrıca, Çiftçi Malları Koruma Derneği'nin yönetim kurulu üyeliğini de sürdürmektedir.

2019 yılından itibaren Dikili Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Adil Kırgöz, evli ve bir kız bir erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır. Kendisi, Dikili'nin gelişimine ve toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi