Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villası için yıkım kararı Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villası için yıkım kararı

İsrail-Filistin savaşının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Filistin'e desteğini sık sık gösteren Filistinli model Bella Hadid, daha önce İsrail devleti tarafından antisemitizmle suçlanmıştı. 

Almanya merkezli spor giyim şirketi Adidas, Hadid'in markaya katılımı nedeniyle İsrail'den gelen eleştirilerin ardından kampanyasını gözden geçirdiğini duyurdu. Hadid, SL72 spor ayakkabıların tanıtıldığı reklam filminde yer almıştı.

İsrail, X resmi  hesabında, 'Münih Olimpiyatları sırasında on bir İsraillinin Filistinli teröristler tarafından öldürüldüğüne' dikkat çeken bir gönderide Hadid'in kampanyanın yüzü olmasına itiraz ettiğini söyledi.

Adidas, yaptığı açıklamada SL72 ayakkabısı için düzenlenen kampanyanın 'geniş bir ortak yelpazesini bir araya getirdiğini' söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Trajik tarihi olaylarla bağlantı kurulduğunun bilincindeyiz ancak bunlar tamamen kasıtsızdır ve neden olunan herhangi bir üzüntü veya sıkıntı için özür dileriz. Sonuç olarak, kampanyanın geri kalanını gözden geçiriyoruz."

Kaynak: Haber merkezi