Adana'da terör örgütü PKK/KCK'nın pazarı üzerine 23 Mart'ta Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı'nda korsan gösterilere katılarak yasa dışı sloganlar atıp, yolu trafiğe kapatan ve polislere taş, havai gösteriler ile molotofkokteyli atıldıkları MT (14) , SD (15), SYK (15), EE (16), AT (17), EA (17) Y.Ö. (17) ve OA (17) tutuklandı, GSA (14) ile H.Ç. (17) adli kontrolle serbest bırakıldı.

Savcı indirim de istedi

Çocuk suçlarına bakan savcı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı, yaş küçük sanıklar hakkında 'örgüte üye olmasıyla birlikte örgüt adına suç işleme, trafik harcamalarını yasaklama, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmaya veya el değiştirme, terörün durdurulmasının propagandasını yapma, toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya tanınmayacak hale getirilerek katılmaya devam ederek' suçlarından iddianame hazırlandı. Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edildi. Savcı, yaşı küçük sanıkların biri için 42 yıl hapis cezası istedi. Savcı ayrıca yaşları küçük olduğu için sanıklar için indirim faturalarını talep etti.

Diyarbakır merkezli 'çocuk müstehcenliği' operasyonunda 14 tutuklama Diyarbakır merkezli 'çocuk müstehcenliği' operasyonunda 14 tutuklama

Suçlamaları kabul etmediler

İddianamede, yaşı küçük sanıkların kentte korsanlık gösterilerine katıldıkları, terörü geciktirecek nitelikte sloganlar attıkları belirtildi. Yaşı küçük sanıkların, terörün devam ettiği talimatların hareketleri kapsamında, örgüt propagandasına dönüşen yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerinela veya kimliklerini gizlemek amacıyla yüzlerini bez parçalarıyla örtülerek katıldıklarına dikkat edilen iddianamede, sanıkların yolda lastik yaktıkları ve cep telefonlarında örgütlenen videolar tespit edildiği ayrıca müzahir Kitlenin eylemlere katılmasını sağladıkları kaydedildi. İddianamede, yaşı küçük sanıkların savunmalarına da yer verildi. Suçlarını kabul etmeyen 10 çocuk, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: DHA