Depremde 219 kişiye mezar olan Atilla Eren Apartmanı’yla ilgili iddianame hazırlandı Depremde 219 kişiye mezar olan Atilla Eren Apartmanı’yla ilgili iddianame hazırlandı

Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde iddiaya göre geçen yıl 15 Ekim'de bir fabrikada işçi olarak çalışan İsmet Gülşen, evinin sokağındaki kapalı semt işyerine izinsiz çalışıyordu bir şık düğünden gelen gürültünün geç saatlere kadar devam etmesi nedeniyle uyuyamadı. Gülşen, 112 Acil Çağrı Hattı ve zabıtayı karşılama durumunu bildirdi. Gülşen, polis ve zabıtanın gelmemesi üzerine saat 22.00 sıralarında düğün yerine giderek elektriğin sağıldığı trafonun şalterini indirerek şerit kesti. Bunun üzerine düğüne gelenlerin alışveriş yaptığı bakkal İsmail Kayan ve oğlu Sercan, 'Elektriği neden kestin?' İsmet Gülşen ile tartıştı. Tartışma sırasında Sercan Kayan tabancasıyla İsmet Gülşen'e ateş açtı. Ağır yaralanan Gülşen, kaldırılarak hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaydan sonra şüpheli Sercan Kayan kaçtı. Sercan Kayan hakkında 'kasten öldürme', babası İsmail Kayan için de 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suçluyu kayırma' suçlarından Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya başlandı.

“Oğlumu kaçırmadım, saklamadım”

Davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan baba İsmail Kayan, Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Öldürülen İsmet Gülşen'in eşi Şennur Gülşen ile avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen sanık İsmail Kayan, suçlamayı kabul etmedi. Olay günü mahallede 2 düğün yaptığını söyleyen Kayan, “İsmet trafonun şalterini kapatarak elektriği kesmiş, otomobilini da trafonun önüne park etmişti. Düğün sahiplerinin arabalarını çekmesi için İsmet'in evine gitti. Aradaki tartışma çıktı. Daha sonra İsmet birkaç kez düğün yerine gidip 'Niye yüksek çalıyor musun?' diye bağırdı. Ben müşterilerimle ilgilenirken geçiş ayrıcalıkları İsmet, çocuğuyla tartışıyordu. Ayırmaya çalıştım. Meselenin ne olduğu sorulduğunda 'Mesele düğünleri' dedi. Düğün sahibi biz değildik, biz bakkal işletiyorduk. İsmet beni dövdü, küfür etti, herkesi öldüreceğini söyledi. İsmet çocuğuna doğru, bir silah sesi geldi, silah sesi düğünden mi geldi. Oğlumu saklamadım, saklamadım” dedi.

“Güvenlik kamerasının kabloları yandı”

İş yerinin güvenlik kamerasının kablolarının sökülmesi ile ilgili olarak konuşan Kayan, “İşin yerinde fazladan makine çalışması için sistemin kapatılmasıydı. Kameranın kabloları yandı. Ben de söktüm. Orada kayıt kameraları da var, her şey göz önündedir” diyerek beraatini talep etti.

“Balkona çıktığımda sanıklar eşimin arkasından yürüyordu”

İsmet'in eşi Şennur Gülşen sanıklardan şikayetçi oldu. Eşinin fabrikada çalıştığını söyleyen Gülşen, “Olay günü mahallede düğün vardı. Düğünden ses geldiği için zabıtaya haber verdik, polisi aradık. İşlem yapılmadı. Gün içerisinde ücretsiz şikayetlerimizi bildirdik. Aracımız trafonun orada sürekli büyümek. Öğleden sonra gelip geçmenin aracını sormuşlar. Eşim bakkala gidip geldi. Akşam saatlerinde araç trafiğinin oradan çıkarılması evin önüne çıkarıldı. Eşimin otomobili değiştirmesi pazar yerinin ışıkları yandı, düğün sesi nedeniyle patlama 'Sabah işe gidiyorum düğün sesine artık dayanamıyorum' diyerek dışarı çıktı. Balkona çıktığımda sanıklar arası yolda yürüyordu. Ben de tartışmanın ardından çıkıp gittim. O sırada silah sesi duyuldu. Eşim yerde yatıyordu. İsmail, oğlu Sercan'ı bakkalın içine sürüklüyordu. Sercan'ın elinde silah vardı. Düğünde gürültü olması ve trafonun şalterinin açılıp kapanması nedeniyle eşini öldürenler. Ben oradakilere 'Tutun bunları olay yaptı, kaçmasınlar' dedim. O sırada kalabalık bakkalın içine toplandı. İsmail, 'Benim çocuğum işledi, size karışmayın' dedi. Sonra araca binip gittiler” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık İsmail Kayan'ın yurt dışı yasağının devamına karar vermesi, olaydan sonra kaçan şüpheli İsmail Kayan'ın yurttan çıkmış olması ihtimaline karşı kırmızı bültenin yakalanmasına karar verilmesine karar verdi. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması ve dinlenenlerin dinlenmesi için geçmiş bir tarihe ertelendi.

Kaynak: DHA