TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kadının evlenince eşinin soyadını alması hakkındaki 15. maddesine ilişkin, “Grubumuz, 15. maddeyi görüşüyor. Kurullardan görüş alınıp, etki analizi yapılacak. Değişikliğe gitme ihtimali çok yüksek. Genel Kurul’a kadar bu konu değerlendirilecek” açıklamasını yaptı.

TBMM Adalet Komisyonu’nda kamuoyunda '9. Yargı Paketi' olarak bilinen 38 maddelik ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülmeye devam ediyor.

Teklifin en çok tartışma yaratan, ‘kadının soyadına’ ilişkin düzenlemeyi esas alan 15. maddenin üzerine görüşmeler başladı.

Türk Medeni Kanunu’nun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 187’nci maddesi yeni kanun teklifinde şöyle düzenlendi:

“Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır. Kadın evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus dairesine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Kadının soyadı, kendi soyadı ile önceki kocasının soyadından oluşuyorsa kadın bu soyadlarından sadece birisini evleneceği kocasının önünde kullanabilir.”

Cüneyt Yüksel: Değişikliğe gitme ihtimali çok yüksek

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, 15. maddenin görüşmeleri esnasında AK Parti Grubu’nun madde üzerine görüşmelerine devam ettiğini açıkladı.

Yüksel, “Grubumuz, 15. maddeyi görüşüyor. Kurullardan görüş alınıp, etki analizi yapılacak. Değişikliğe gitme ihtimali çok yüksek. Genel Kurul’a kadar bu konu değerlendirilecek” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu: Siz önce batırdığınız SGK'yi düze çıkarın Ekrem İmamoğlu: Siz önce batırdığınız SGK'yi düze çıkarın

Kaynak: ANKA