Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan'da, kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında konuştu.

Haklarında tutuklama kararı çıkarılan anne ve oğlu için ABD makamlarıyla iletişime geçildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç A Haber'e sürece ilişkin özel açıklamalarda bulundu.

Tunç, "Talepname 1 hafta-10 gün içinde ABD'ye iletilecek. Tok ve Cihantimur'un ailesi için süreç işliyor" ifadelerini kullandı.

Eylem Tok ve oğlunun iadesi için ABD'ye talepname

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tok ve oğlunun hem diplomatik yollar, hem de Interpol aracılığıyla Türkiye'ye iadeleri istendi. Adalet Bakanlığı şüphelilerin iadesi için ABD makamlarıyla irtibata geçti. Bakanlık, T.C. ve onu yurt dışına kaçıran annesi Tok'un, ABD'den iadesi için talepname hazırladı. Talepnamenin bir hafta içinde ABD makamlarına iletileceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı'nın ölümüne, İ.G, T.A, S.K. ve H.T'nin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçmış, ardından ise Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmişlerdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ardından, zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadeleri istenmişti.

Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye tepki: Bahçeli! Gör eserini Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye tepki: Bahçeli! Gör eserini

Kaynak: Haber Merkezi