Bakan Yerlikaya: 2025 yılı sonuna kadar Hatay'da 139 bin konut teslim edilecek Bakan Yerlikaya: 2025 yılı sonuna kadar Hatay'da 139 bin konut teslim edilecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı'na katıldı. Yargı Reformu toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Tunç, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun 'özerklik' açıklamasına yanıt verdi. Tunç ayrıca Meclis'teki dokunulmazlık dosyalarına ve motokuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna ilişkin de konuştu. Bakan Tunç, "Özellikle terörün konuşulduğu bir yerde insan hakları konuşulamıyor. Milletvekilleri terörle mücadelede devletin yanında olmalı" dedi.

"Böyle bir şey söz konusu değildir"

Yapıcıoğlu'nun "Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz" ifadelerine Bakan Tunç,  Değiştirilemez maddelerin tartışılması söz konusu olamaz. Böyle bir şey söz konusu değildir" diye tepki gösterdi. 

AYM'nin Can Atalay kararı 

AYM'nin Can Atalay kararına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Tunç, "AYM'nin kararlarıyla ilgili bazı tartışmalar oluştu. Anayasa maddeleri değişmediği sürece bu hükümlerin uygulanması lazım. Anayasa Mahkemesi de Yargıtay da Anayasa'ya bağlı olacak. AYM'nin de Yargıtay'ın da uygulamak zorunda olduğu bir anayasa var" ifadelerini kullandı.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ifade verecek 

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazaya ilişkin de konuşan Tunç, "Adli Tıp'tan rapor geldi. Araç sürücüsünün asli kusurlu, kuryenin tali kusurlu olduğu raporu geldi. Bu netice çerçevesinde dava açılarak soruşturma devam edecek. Yargımız, vatandaşımızın hakkını ve hukukunu koruyacaktır. Bilirkişi raporu çerçevesinde iddianame hazırlanacak. İlgili kişi de yurt dışından gelerek ifadesini verecektir" dedi.

Kaynak: Haber merkezi