ABD'nin başta Nebraska ve Colorado olmak üzere beş eyaletinde hayat durma noktasına geldi. Bu bölgelerdeki yoğun kar yağışı ve fırtına tehlikesine dikkat çeken Ulusal Meteoroloji Servisi (NWS), vatandaşlara acil olmadıkça yola çıkmamalarını tavsiye etti. AP'de yer alan bilgilere göre, FlightAware uçuş izleme sitesi Denver Uluslararası Havalimanı'nda Salı öğleden sonra itibarıyla 530'dan fazla uçuş gecikmesi, 23 iptal yaşandığını belirtti. Yolcular ayrıca şiddetli rüzgarların oluşturduğu tehdit nedeniyle otoyol üzerinden Kansas'tan batıya doğru Colorado'ya gidemediler.

100’den fazla kazaya müdahale edildi

FlightAware sitesi ayrıca ABD genelinde yaklaşık 4 bin 200 uçuşun kötü hava şartları nedeniyle iptal edildiği veya ertelendiği bilgisini paylaştı. Nebraska Eyalet polisi, Noel günü olan 25 Aralık'tan bu yana 100’den fazla hava durumuyla ilgili kazaya müdahale ettiklerini açıkladı

UNICEF'ten Sudan'da kolerayla mücadele için aşı yardımı UNICEF'ten Sudan'da kolerayla mücadele için aşı yardımı

Ulusal parklar kapatıldı

Meteoroloji yetkilileri, ülkenin kuzeydoğusunda bu gece ve yarın için yoğun yağmur beklendiği, Washington DC, Philadelphia ve New York'ta bazı bölgelerde ani su baskınlarının yaşanabileceği uyarısında bulundu. Kar fırtınası uyarıları Salı ortasından itibaren Güney Dakota, Nebraska ve Kansas'ın batı kısımları ile Colorado ve Wyoming'in doğu kısımları için geçerli olurken, Güney Dakota, Kuzey Dakota ve kuzeybatı Minnesota'da buz fırtınası uyarıları ve olumsuz hava şartları uyarıları devam etti.

Elektrik kesintilerine enden oldu

Badlands Ulusal Parkı ve Güney Dakota'daki Minuteman Missile Ulusal Tarihi Bölgesi, kötü hava koşulları nedeniyle kapatıldı. Öte yandan buzlanma ve kuvvetli rüzgarlar ağaçları devirdi, güney James Nehri Vadisi'nde elektrik kesintilerine neden oldu.

Kaynak: Haber merkezi