Abdullah Çakmar kimdir? Abdullah Çakmar nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Abdullah Çakmar’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Abdullah Çakmar kimdir? Abdullah Çakmar kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Abdullah Çakmar’ın biyografisini haberimizde derledik…

Abdullah Çakmar kimdir?

1980 doğumludur. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretmenlik mezunu. 1987 yılında Çorum’ un Sungurlu ilçesinde babası ve hocası Dursun Çakmar’ın nezaretinde güreşe başladı.

Babası ve küçük kardeşi şuan Balıkesir /Edremit’ te güreş antrenörü Fevzi Çakmar’ da Çakmar ailesinden güreş yaptı.

1993 yılında Ankara Şeker spora transfer olmuş ,1993-2002 tarihleri arasında Şeker sporda güreşmiş.

Bu dönemde ; Antrenörlüklerini ise;

ASKİ’ ye transfer; 2002 Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spora transfer olmuş.

Burada 6 yıl aktif olarak güreşmiş. Antrenörleri; Mehmet Ayhan Turan Ceylan, M. Akif Pirim

Selçuksports HD | Manchester City – Fulham maçı canlı izle Selçuksports HD | Manchester City – Fulham maçı canlı izle

ASKİ’ de güreşirken ise; Büyüklerde Türkiye Şampiyonalarında ilk üç, Uluslararası turnuvalarda değişik kategorilerde madalya almış. Büyükler Dünya Sambo şampiyonasında 74 kg /2. Olmuş.

Antrenörlük; 2008 Yılında aktif sporculuk hayatına son verip ASKİ spor kulübüne antrenör olarak göreve devam etmişti. Bir yıl sonra Serbest stilde Teknik Direktör olarak devam etmiştir.

ASKİ Spor güreş takımında; A Milli takımda sayısız Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalyalar ve şampiyonluklar kazanılmış, Ülkemizin son Olimpiyat Şampiyonu A Milli takımda bütün şampiyonluklarını ve derecelerini Taha Akgül ASKİ Spor güreş takımında kazanmış ve hala takım kaptanı olarak güreş hayatını burada devam ettirmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi