Deliler Fatih'in Fermanı filminin konusu nedir? Deliler Fatih'in Fermanı filminin oyuncuları kimler? Deliler Fatih'in Fermanı filminin konusu nedir? Deliler Fatih'in Fermanı filminin oyuncuları kimler?

Abdullah Bin Sühely kimdir? Abdullah Bin Sühely nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Abdullah Bin Sühely’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Abdullah Bin Sühely kimdir? Abdullah Bin Sühely kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Abdullah Bin Sühely’in biyografisini haberimizde derledik…

Abdullah Bin Sühely kimdir?

Abdullah Bin Süheyl, Mekke'de 596 m. senede doğdu. İlk müslümanlardan oldu. Babası, Süheyl İbni Amr, annesi, Fâhite binti Âmir idi. Müslümanlığını Habeşistan'a hicret edinceye kadar ailesinden gizledi. İkinci kafile ile hicret etti. Fakat kısa bir zaman sonra Mekke'ye döndü.

Babası onun din değiştirdiğine çok kızmıştı. Kendisine baskı uygulayarak yeni dinden vazgeçmesini istedi. Onu hapsedip eziyet etmeye hatta işkence yapmaya başladı. Abdullah İbni Süheyl (r.a) çaresiz kaldı ama babasının baskı ve zulmüne karşı imanından da vazgeçmedi. Kalbindeki gür imanı bir müddet daha gizli tutması gerekti ve babasının sözüne uymuş gibi göründü.

Abdullah İbni Süheyl (r.a) 663 m. 12 h. yılında Hz. Ebûbekir (r.a) devrinde Yemame'de Cevas muharebesinde şehid oldu. 

Editör: Ateş Çatıkkaş