Kuzey Carolina'daki Duke Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde, komedyen Jerry Seinfeld'in konuşması öncesi Filistin'e destek protestosu yapıldı. Törende kürsüye davet edilen ve İsrail destekçisi olduğu bilinen Seinfeld, öğrenciler tarafından yuhalandı.

'Filistin'e özgürlük' sloganları da atan onlarca öğrenci protesto olarak töreni terk etti. Bazı öğrencilerin de mezuniyet cübbesi üzerine Filistin'e destek amaçlı olarak kefiye taktığı görüldü.

Fatih Ürek saldırıya uğradı Fatih Ürek saldırıya uğradı

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Seinfeld, kısa süren protesto sonrası, kendisini destekleyenlerin de bulunduğu mezunlara hitap etti. Konuşmasında kuşaklar arası komedi anlayışının farklılıklarına değinen Seinfeld, "Rahatsız edici mizahın hafif nahoş bir duygu uyandırması normal... Sizin jenerasyonunuzun başkalarını kırmamaya gösterdiği özene, daha kapsayıcı bir toplum yaratma hassasiyetine hayranlık duyuyorum... Ancak size bir komedyen olarak şunu söyleyeceğim; espri anlayışınızı kaybetmeyin" ifadelerini kullandı.

Seinfeld'e 'fahri doktora' unvanı

Seinfeld, konuşmasında öğrencilere prestijli bir üniversiteden mezun olmanın kendilerine verdiği imtiyazı iş hayatlarında kullanmalarını da tavsiye etti. Seinfeld'e Duke Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı da verildi.

Seinfeld, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından ailesiyle destek amaçlı olarak İsrail'e gitmişti.

Kaynak: Haber merkezi