Rusya: Donetsk'te Jelannoye Vtoroye yerleşim birimini ele geçirdik Rusya: Donetsk'te Jelannoye Vtoroye yerleşim birimini ele geçirdik

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi, ABD'nin, Gazze'ye yönelik saldırıların başlangıcından bu yana İsrail'e gönderdiği silahlar ile ilgili bir haber yayımladı. Buna göre ABD, şu ana kadar İsrail'e 230 uçak ve 20 gemi dolusu silah gönderdi.

ABD'nin gönderdiği silahların içeriğine de yer verilen haberde, bu silahların içinde top mermisi, zırhlı araçlar ve askerler için temel savaş ekipmanlarının bulunduğu belirtildi.

Haberde İsrail Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkiliye dayandırılarak mühimmatların kullanımına ilişkin bilgi de verildi. Yetkiliye göre İsrail ordusu, savaş öncesi sahip olduğu mühimmatların büyük kısmını kullanırken, Hizbullah'a karşı bir savaşa hazırlıklı olmak için depolarını da doldurdu.

Haberde, ordunun Lübnan cephesinde saldırı ve hava savunması için tahsis edilen mühimmatlara dokunmadığı aktarıldı.

'Gazze'deki tehdidin' Tel Aviv'in beklediğinden daha büyük çıktığı belirtilen haberde, çatışmalarda ölen ve yaralanan İsrail askerlerinin sayısının çok fazla olması sebebiyle silahların kapsamı ve gücü hakkında tartışmaları gündeme getirdiği ifade edildi.

Kaynak: AA