ABD'nin California eyaletinde 5 Kasım Pazar günü İsrail ve Filistin'e destek için yapılan sokak protestolarında kavga çıktı. Kavgada yere düşerek kafa travması geçiren Yahudi bir erkek, olaydan bir gün sonra hayatını kaybetti.

Reuters'ın haberine göre, Ventura County Şerif Ofisi, 69 yaşındaki Paul Kessler'in kafa travması sebebiyle öldüğünü duyurdu. Görgü tanıklarının ölümün darp sonucu olduğunu aktardığı olayda, olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan kimsenin olmadığı bildirildi.

Şerif Ofisi, olayın 'münferit gibi göründüğünü ve daha geniş bir çabanın parçası gibi durmadığını' ancak 'nefret saldırısı olasılığını da yadsımadıklarını' söyledi.

''Bu yıl kayıtlara geçen dördüncü Yahudi karşıtı eylem''

Büyük Los Angeles Yahudi Federasyonu, hayatını kaybeden kişinin Yahudi bir erkek olduğunu açıkladı. Federasyon, olayın Los Angeles bölgesinde bu yıl kayıtlara geçen dördüncü, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ikinci Yahudi karşıtı eylem olduğunu vurguladı.

Şerif Ofisi, Kessler'in karşıt görüşlü eylemciler arasındaki kavgaya karıştığını ifade etti. Ofisten yapılan açıklamada, "Kavga sırasında Kessler sırt üstü düştü ve başını yere çarptı. Tedavi için bölgedeki bir hastaneye kaldırılan Kessler 6 Kasım'da vefat etti" ifadeleri kullanıldı.

''Megafon ile başına darbe aldı'' 

Büyük Los Angeles Yahudi Federasyon Başkanı Noah Farkas ise, Kessler'in Filistin yanlısı bir protestocu tarafından bir megafon ile başına darbe aldığını savundu. Farkas, şüphelinin teşhis edildiğini, fakat incelemeler devam ettiği için henüz gözaltına alınmadığını dile getirdi.

İsrail ordusu bir kez daha Beyrut'u hedef aldı İsrail ordusu bir kez daha Beyrut'u hedef aldı

Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi isimli platformun Los Angeles şubesinden yapılan açıklamada ise Kessler'in ölümünden duyulan üzüntü dile getirildi. Açıklamada, 'sonuca varma konusunda acele edilmemesi' ve 'böylesi bir trajediden siyasi kazanım için sansasyon yaratılmaması' konusunda uyarıda bulunuldu.

Editör: Betül Vural