ABD'de Nevada Üniversitesi'nin kampüsünde bir saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenledi. Saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirilirken, saldırıda 3 kişinin öldüğü açıklandı.

Nevada polisi, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Las Vegas kentindeki Nevada Üniversitesi'nin kampüsünde silahlı bir saldırganın etrafa ateş açtığı, birden fazla kişinin vurulduğu belirtildi.

Yunanistan'da havalimanı görevlisiyle tartışan milletvekili partisinden ihraç edildi Yunanistan'da havalimanı görevlisiyle tartışan milletvekili partisinden ihraç edildi

Polis, saldırganın güvenlik güçleri tarafından etkisi hale getirildiğini bildirdi. Bölgedekilere olay yerinden uzaklaşmaları ve güvenli bir yere gitmeleri tavsiye edildi.

Nevada Polisi'nin açıklamasında, "Şu anda birden fazla kurban var gibi görünüyor. Lütfen bölgeden uzak durun, yakında daha fazla bilgiye sahip olacağız" ifadesi kullanıldı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise, yaptığı açıklamada kampüste yaşanan olaydan haberdar olduklarını, gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Amerikan basını, saldırıda en az 3 kişinin öldüğünü, 1 kişinin durumunun ise ağır olduğunu aktardı. Saldırganın 67 yaşında bir profesör olduğu kaydedildi.

Editör: Betül Vural