Konuşmada Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy sahnede yanında beklerden "Baylar bayanlar, Başkan Putin" dedi.

Saniyeler içinde hatasının farkına varan Biden, "Başkan Putin mi? Başkan Zelenskiy. Putin'i yenmeye çok odaklanmışım" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde bir evi bombalaması sonucu 2'si çocuk, 2'si kadın 4 Filistinli hayatını kaybetti İsrail'in Gazze Şeridi'nde bir evi bombalaması sonucu 2'si çocuk, 2'si kadın 4 Filistinli hayatını kaybetti

Biden, bu gafının ardından, daha önceden planlanmış olan basın toplantısında da başkan yardımcısı Kamala Harris yerine bir kez Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın ismini kullandı.

Başkan Yardımcısı Harris'in aday olması durumunda Trump'ı yenip yenemeyeceği hakkındaki görüşleri sorulan Biden, "Başkanlık için uygun olduğunu düşünmesem Trump'ı başkan yardımcısı olarak seçmezdim" dedi.

Yaklaşık bir saat süren basın toplantısında Biden'a sorulan soruların önemli bir kısmı başkan adaylığıyla ilgiliydi. 81 yaşındaki Biden Kasım ayındaki başkanlık seçiminde yarıştan çekilmeyeceğini tekrarlayarak, "Bu iş için en uygun insan benim" dedi.

Bu son gafların, yaşından ötürü Kasım ayındaki başkanlık seçiminde adaylıktan çekilmesi baskılarıyla karşı karşıya olan Biden'ı daha da zor durumda bırakması olası.

Geçen ay Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'la çıktığı televizyon mülakatındaki zayıf performasının ardından, Demokrat Parti içinden isimler Biden'a adaylıktan çekilmesi için çağrıda bulunuyor.

Washington, son üç gündür NATO'nun 75. yıl zirvesine ev sahipliği yapıyordu.

Kaynak: BBC Türkçe