Anket: Almanların yüzce 74’ü Scholz’un yeniden başbakan adayı olmasını istemiyor Anket: Almanların yüzce 74’ü Scholz’un yeniden başbakan adayı olmasını istemiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, başkent Washington'da düzenlenen basın toplantısında, "Bangladeş'teki son şiddet eylemlerini kınıyoruz ve barışçıl toplanmaya olan sarsılmaz desteğimizi tekrarlıyoruz." dedi.

Miller, Bangladeş genelinde devam eden internet bağlantısı ve mobil veri iletişimindeki kesintilerden endişe duyduklarını belirterek, Dakka yönetimine bunu düzeltmeleri çağrısında bulundu.

Göstericilere karşı "vur emrinin" verilmesini kınayan ve bu emrin geri alınması talep eden Miller, gelişen demokrasilerde medya özgürlüğünün önemli bir yapı taşı olduğuna işaret etti.

Bangladeş'te 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından protestolar başlamıştı.

Gösterilerde en az 143 kişi ölmüştü.

21 Temmuz'da Bangladeş Yüksek Mahkemesi, Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine ayrılacak kontenjan oranını yüzde 30'dan yüzde 7'ye çekmiş, geriye kalan yüzde 93'ünün de liyakate dayalı şekilde tahsis edilmesine karar vermişti. Bu gelişmenin ardından gerginlik azalmıştı.

Kaynak: AA