31 Mart Yerel Seçimleri'nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, sabah saatlerinde gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, seçilmiş Belediye Eşbaşkanı Akış'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in kayyım olarak atadı.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Sosyal medya hesanından yaptığı açıklama ile kayyum kararına tepki gösteren Avrupa Birliği (AB) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, DEM Parti Genel Merkezi hesabını etiketleyerek, “Ve böylece yeniden başlıyor. Hakkari'nin seçilmiş belediye başkanı Mehmet Sıddık Akış tutuklandı. Yerine kayyum olarak vali atandı. Demokratik ilkelere bariz saldırı ve halkın iradesini hiçe saymak ile eş değerdir. Türkiye hükümeti, ekonomik ve kalkınmayı canlandırma umudunu yok etmenin en hızlı yollarına başvuruyor” diye konuştu.

Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki

Kaynak: Haber Merkezi