Mardin ve Diyarbakır’da elektrik tellerinden kaynaklı çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetmişti. Yangınlara müdahale edilmediği tartışmaları devam ederken Diyarbakır’da bir yangın daha çıktı. Bu kez yangınlara TOMA destekli müdahale edildi. İzmir’de başlayan yangına ise havadan ve karadan müdahale sürüyor.

İzmir Menderes ilçesinde yangın

Karacadağ mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü, yangının 12.53'te çıktığını, ilk müdahalenin 13.05'te gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Ankara'da inşaat iskelesi çöktü: 4 işçi yaralandı Ankara'da inşaat iskelesi çöktü: 4 işçi yaralandı

TSK helikopterle destek veriyor

Milli Savunma Bakanlığı, İzmir’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildiğini duyurdu.

A A 20240629 35004086 35004073 I Z M I R D E C I K A N O R M A N Y A N G I N I N A M U D A H A L E E D I L I Y O R

Yangın yerleşim yerleine sıçradı

Menderes ilçesi kırsal Çamönü ile Şaşal mahallelerinin üst kısmındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevler bir eve de sıçradı. Çamönü Mahallesi'nde yanan ev söndürüldü, evde hasar oluştu. Köylülerin de destek verdiği yangını söndürme çalışmaları sırasında bazı vatandaşlar da evlerinin çatısına su tutmayı sürdürüyor. Orman yetkilileri ise söndürme çalışmalarının iyiye gittiğini belirtti.

Çamönü mahallesi tahliye ediliyor

İzmir’in Menderes ilçesindeki orman yangını nedeniyle, Çamönü Mahallesi tahliye ediliyor. Jandarma, bölgede anonslar yaparak vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi.

Balıkesir'de orman yangınına müdahale ediliyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için çalışma başlatıldı. İlçeye bağlı kırsal Çaygören Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce olay yerine ekipler yönlendirildi. Alevleri söndürmek için çalışma başlatan ekipler, havadan ve karadan müdahaleye devam ediyor.

Yangın-27

Karaman Ermenek'te orman yangını

Karaman’ın Ermenek ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Ermenek ilçesine bağlı Ardıçkaya ve Yaylacık mevkilerinde dün akşam saatlerinde belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye Ermenek Orman İşletme ve Ermenek Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları bugün de devam ederken, havadan helikopter ile de destek sağlanıyor.

Ekipler yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Karaman-3

Adıyaman'da anız yangını

Adıyaman’ın Besni ilçesinde çıkan anız yangınında 2 bin dönüm tarım alanı zarar gördü.

Konuklu köyünde hasadı yapılmış tarlada, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Anız yangınını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin, yangın söndürme çalışması başlattı. Rüzgârın da etkisiyle büyüyen yangın, vatandaşların da destek verdiği ekiplerin uzun süren müdahalesiyle söndürüldü. 2 bin dönüm alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedenini araştırılıyor.

Adıyaman (2)-1

Bursa'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

Bursa'nın Keles ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

İlçeye bağlı kırsal Baraklı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin fark edilmesinin ardından Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce olay yerine ekipler sevk edildi.

Ekiplerin yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Bursa'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Müdahale Ediliyor

Diyarbakır’daki tarım arazisindeki yangına müdahaleye 9 TOMA destek verdi

Diyarbakır’da anızlı ve buğday ekili alanda çıkan yangında 100 dönüm tarım arazisi gördü. Yangın söndürme çalışmalarına İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait 9 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da destek verdi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma devam ediyor.

74085

Kahramanmaraş’ta orman yangını

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinin Maksutlu Mahallesi’ndeki ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü bölgeye çok sayıda yangın söndürme işçisi sevk etti. Ekipler, 7 arazöz, 5 ilk müdahale ve 2 su ikmal aracıyla alevlere müdahale ediyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da söndürme çalışmalarına destek için bölgeye 100 personelle 30 araç sevk etti.

Yangın-28

Edirne'de tarla yangını ağaçlık alana sıçradı

Edirne Lalapaşa ilçesine bağlı Donbay köyünün Kocatepe mevkisindeki ekili buğday tarlasında bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle ağaçlık alana ilerledi. Köylüler, yangına traktör ve hortumlarla müdahale ederken, bölgeye Edirne Belediyesi, Lalapaşa Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevleri kontrol altına alıp söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi