İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin öldüğü silahlı saldırıya ilişkin MİT ve polis tarafından ortaklaşa düzenelen operasyonlar devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 7 ilde IŞİD'e yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 34 kişinin tutuklandığını duyurdu. 

Operasyonu, sosyal medya hesabı X'ten duyuran Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: 

Özgür Özel'den Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi için çağrı Özgür Özel'den Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi için çağrı

“7️ İlde eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-35” operasyonuyla haklarında İnterpol’ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile arama kaydı bulunan 34 yabancı uyruklu DEAŞ terör örgütü üyesi şüpheli yakalandı.

İstanbul’da kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan 1️3 şüpheli, Kocaeli’de kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan 9️ şüpheli, Yalova’da kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan 8️ şüpheli, Kayseri’de difüzyon mesajıyla aranan 1️ şüpheli, Bursa’da kırmızı bültenle aranan 1️ şüpheli, Düzce’de kırmızı bültenle aranan 1️ şüpheli, Yozgat’ta kırmızı bültenle aranan 1️ şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda yapılan aramalarda; ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz ve dijital materyale eş konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”

Kaynak: