Ünlü tarihçi, Kamala Harris'in seçim yarışında avantajlı olduğunu öne sürdü. 40 yıldır her tahmini tuttu, hangi isim başkan seçilecek doğru bildi. Tarih profesörü Allan Lichtman, kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri ile ilgili tahminlerini açıkladı.

“Kamala Harris seçim yarışında avantajlı“

Ünlü tarihçi, tahminlerini 13 anahtar modeli adı verilen bir yönteme dayanarak yapıyor. Modeline göre Biden'ın istifası, Demokratların lehine olacak. Lichtman, Demokratlar sonunda akıllarını başlarına aldılar ve Kamala Harris'in etrafında birleştiler. Bu da seçim yarışında avantajı korudukları anlamına geliyor. Kaybetmeleri için pek çok şeyin ters gitmesi gerekir ki bunu aylardır söylüyorum ve bu kampanyaların hiçbiri bunu değiştirmedi.

Cinsel saldırıyla suçlanan ABD'li rapçi Diddy hakkındaki iddiaları reddetti Cinsel saldırıyla suçlanan ABD'li rapçi Diddy hakkındaki iddiaları reddetti

Seçmene ekonomiyle ilgili verilecek mesajların çok önemli olduğunu söyleyen ünlü tarihçi, Harris'in fırsatları değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. Lichman, “Bence Harris'in ekonomiyle ilgili konuşmayı yeniden başlatma fırsatı var ve olumlu anlamda konuşabileceği çok şey var. Ama bunu basit, ikna edici bir mesaja indirgememeniz gerekiyor. Cumhuriyetçiler, Demokratların son derece yetersiz oldukları konularda harikalardı” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi