HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekayi Yapıcıoğlu’nun ‘Anayasanın 4. Maddesi değiştirilmeli’ sözlerinden sonra başlayan tartışmalar devam ediyor. CHP ve İYİ Parti, Yapıcıoğlu'nun sözlerine sert tepki gösterdi. Öte yandan, Özgür Özel, Cumhur İttifakının ortağı Bahçeli, bu sözlere ne diyecek? Sorusunu sordu.

“Değiştirilmezlik ilkesi, kurucu neslin gelecek kuşaklara nasihatıdır”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, tartılmalara ‘Bir sabah notu’ paylaşımıyla cevap verdi.

Uçum, X hesabından “Değiştirilmezlik ilkesi, kurucu neslin gelecek kuşaklara nasihatıdır, söylendiğinin aksine sonraki neslin iradesine ipotek koymak değildir" ifadesini kullanmıştı. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Orhan Miroğlu, Değiştirilmezlik ilkesi' diye saçma sapan kavramları tedavüle sokanlar, sadece demagoji yapıyorlar” paylaşımı yaptı.

Erdoğan son noktayı koydu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise tartışmalara son noktayı koyarak, “Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yoktur. Cumhur ittifakının böyle bir gündemi ve derdi yoktur” açıklamasında bulundu.

“Saçma sapan kavramları tedavüle sokanlar, sadece demagoji yapıyorlar”

AK Parti MKYK üyesi Miroğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’a kullandığı sözler nedeniyle tepki gösterdi.

Miroğlu X hesabından şu paylaşımı yaptı;

“Son bir kez yazıp bu konuyu kapatacağım.

“Değiştirilmezlik ilkesi”  diye saçma sapan kavramları tedavüle sokanlar sadece demogoji yapıyorlar.

Ayrıca Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesinin ihanet çetesine karşı kullandığı ve başka bir irade tanımadığı için, halkı , uğruna, sokaklara davet ettiği Millet iradesinden üstün hiç bir irade yoktur ve olamaz.

“Kurucu İrade” demokrasi dışı bir kavramdır.

CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' cezası CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' cezası

Eğer FETÖ 15 Temmuz gecesi başarabilseydi, Yurtta Sulh Konseyi’nin aklına gelip millet iradesine karşı kullanacağı ilk kavram muhtemelen “kurucu irade” gibi bir kavram olurdu!

Tek Parti, tek Şef döneminin tarih anlayışı ve Türkiye’nin canını bugün de yakmaya devam eden eşi benzeri görülmemiş bir iktidar pratiğini anlatmak istiyorsanız, buyrun bol bol kullanın şu mucizevi “kurucu iradenizi!.”

AK Parti iktidarı, “Kurucu irade” denilerek, “ kurucu irade” adına, bu ülkenin ve bu milletin tarihinin Selçuklu ve Osmanlı safhasını inkar edenlere karşı ve dişe diş bir mücadeleyle kuruldu.

AK Partilileri yüz yıl sonra “kurucu irade kavramı” üzerinden statükoya, değişmezliğe davet etmek, hernasılsa elde edilmiş bir siyasi konumu/ temsili, istismardan başka bir şey değildir.

Bu kavramı kullanmayı sevenler, ve bu kavrama, millet iradesine rağmen adeta ilahi bir anlam yükleyenler AK Parti’nin kapılarını demokrasiye ve millet iradesine tamamen kapatmasını isteyenlerdir.

Yani 2028 seçimlerini de kaybetmesini isteyenlerdir.

Bu coğrafyada ve bu yüzyılda ve hala İttihatçılık?!!!

Pes doğrusu!

Cumhuriyeti ve temsil ettiği değerleri, milletin talebi ve siyasi konjonktür ve şartların elverdiği ölçüde yeniden yorumlamak ve değişimini istemek demokratik bir hak ve evrensel insan hakları ve özgürlükler bağlamında her türlü uluslararası sözleşmelerle garanti altındadır.

Tartışmak isteyenler özgürce tartışabilmelidirler.”

Kaynak: Haber Merkezi