Yaz aylarında otel tatili için sık tercih edilen Antalya’da muhafazakar otel fiyatları dudak uçuklattı. 4 kişilik bir aile için 4 günlük otel tatili fiyatının ortalama 120 bin TL olduğu görüldü. Aynı konseptteki daha lüks bir otelde 4 kişi için 4 günlük fiyat ise 140 bin TL olarak belirtildi.

Kadın-erkek ayrı ve aile için özel havuzlarıyla rağbet gören her şey dahil otellerin hedef kitlesinin düşük olması sebebiyle fiyatların normal otellere göre çok yüksek olduğu belirtildi. Turizmci Çağatay Zincirlioğlu, ailelerin fiyatları yüksek bulunca villa kiralamayı tercih ettiğini söyledi.

Altının kilogram fiyatı 3 milyon 66 bin liraya çıktı Altının kilogram fiyatı 3 milyon 66 bin liraya çıktı

“Muhafazakar otellere piyasada çok fazla talep yok”

Muhafazakar otellere piyasada çok fazla talep olmadığını aktaran Zincirlioğlu, “Talebin çok olmadığı yerlerde arz da ona göre daha düşük yapılıyor” dedi.

Zincirlioğlu, şöyle devam etti:

“Türk insanı genellikle tatil sezonunu okulların bittiği haziranın yirmisi ile eylülün onu arasına sıkıştırıyor. Yabancılarla, Rus pazarıyla çalışan oteller genellikle nisan mayıstan kasıma kadar açıyor. Muhafazakar oteller de mayısın sonu haziran başında açıyorlar. Ekimin başında kapatıyorlar. Bu tip otellerin sezonları kısa oluyor.”

“Oteller, rakip az olduğu için fiyatı yükseltiyor”

Muhafazakar otellerin çalışma günlerinin ve piyasada rekabet ettikleri kişi sayısının az olduğunu kaydeden Zincirlioğlu, “Belki otelde çok iyi bir hizmet yoktur ama rakibi zaten az olduğu için oteli her türlü dolduruyor, fiyatı yükseltiyor” diye ekledi.

Muhafazakar otel fiyatlarını pahalı bulan müşteriler olduğunu dile getiren Zincirlioğlu, “Biz genellikle ‘ucuz muhafakazar otel yok’ deriz. Bazen insanlar otel alkolsüz olduğu için daha ucuz olur diye düşünüyor. Çünkü otellerin en büyük giderlerinden bir tanesi alkol. Fakat böyle bir durum yok” şeklinde konuştu.

Çağatay Zincirlioğlu

Turizmci Çağatay Zincirlioğlu

Bir alternatif olarak ‘muhafazakar villa’

“Bu otelleri tercih eden kesim iyi hizmet için yüksek fiyatı gözden çıkartmıştır” diyen Zincirlioğlu, muhafazakar otele bir alternatif olarak muhafazakar villa/bungalov kiralamanın da tercih edildiğini açıkladı. Zincirlioğlu, şunları söyledi:

“Aile, istediği fiyatta bulamayınca normal bir otele gidiyor ya da villa/ bungalov kiralamayı tercih ediyor. Muhafazakar villada havuz kapalıdır diye düşünüyorlar. Fakat örnek olarak Kaş’ta komple yokuş olduğu için bir üst sokaktan baktığınızda villaları yukarıdan görebiliyorsunuz. Ayrıca yeme içme işlerini de aileler kendileri halledince tatil gibi olmuyor. Bazen 2 aile villa kiralıyorlar, kalabalık olunca yemek işleri yorucu oluyor. Olumsuz geri dönüşler alabiliyoruz.”

Villa kiralama fiyatlarının en ucuz 3000’den başladığını belirten Zincirlioğlu, “Deniz manzaralı olmasına bağlı olarak fiyatlar değişiyor. Gecelik 15 bin TL olanlar da var” dedi.

Muhabir: Betül Vural