Sinan Ateş ve annesine küfür edilen sosyal medya hesabına suç duyurusu Sinan Ateş ve annesine küfür edilen sosyal medya hesabına suç duyurusu

Başkent Ankara'nın 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kayıtlı seçmen sayısı belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimi kapsamında belirlenen verilere göre, Ankara'da 4 milyon 304 bin 871 kayıtlı seçmen bulunuyor.

Seçmen sayısı arttı

Ankara İl Seçim Kurulu'nun açıkladığı verilere göre, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre seçmen sayısında 22 bin 153 artış yaşandı. Geçen yılki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde 4 milyon 282 bin 718 olan seçmen sayısı, bu yılın verilerine göre artarak 4 milyon 304 bin 871'e yükseldi.

Ankara’da 24 aday yarışacak

31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlerde Ankara'da büyükşehir belediye başkanını, ilçe belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını seçecek olan Ankaralılar, toplamda 24 aday arasından tercih yapacaklar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız olmak üzere 24 aday yarışacak.

Kaynak: Haber Merkezi