Trabzonliler 31 Mart pazar günü belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçmek için sandık başına gitti. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri için oy kullanma işlemi tamamlandı. Peki, Trabzon'de seçimi hangi aday kazandı?

Trabzon belediye başkan adayları kim?

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimde CHP'den Hasan Hüsa Saral, AKP'den Ahmet Metin Genç, İYİ Parti'den Muhammet Erkan, Zafer Partisi'nden Ferhat Tüysüz, YRP'den Lokman Öztürk, DEM Parti'den ise Bedriye Zırıh başkan adayı olarak aday gösterildi.

Trabzon'de seçimleri kim kazandı?

Trabzon'de "AKP'den Ahmet Metin Genç 49.67 Hasan Hüsa Saral 30.85 oy aldı. 

Trabzon'un ilçerine son durum

Trabzon'un ilçelerinde yapılan yerel seçimlerde öne çıkan adayların aldıkları oy oranları incelendiğinde, AK Parti adaylarının genel olarak önde olduğu görülüyor. Ancak bazı ilçelerde İyi Parti ve CHP'den adaylar da önemli oranlarda destek almış durumda.

Özellikle Akçaabat, Arsin, Maçka, Of, Sürmene, Tonya gibi ilçelerde AK Parti adaylarının oy oranları yüksek görünüyor. Örneğin, Of ilçesinde AK Parti adayı Salim Salih Sarıalioğlu %55.09 oy oranıyla öne çıkıyor. Benzer şekilde Arsin ilçesinde İbrahim Küçük %49.68 oy oranıyla dikkat çekiyor.

Eşkıya filminin konusu nedir? Eşkıya filminin oyuncu kadrosu Eşkıya filminin konusu nedir? Eşkıya filminin oyuncu kadrosu

Ancak, İyi Parti'nin Yomra ilçesindeki adayı Mustafa Bıyık %52.15 oy oranıyla önemli bir başarı elde etmiş durumda. Ayrıca, CHP'nin Ortahisar ilçesindeki adayı Ahmet Kaya %46.74 oy oranıyla dikkat çekiyor.

Trabzon 2024 yerel seçim sonuçları…

Kaynak: Haber Merkezi