Zuhal Topal’la Yemekteyiz yeni sezon heyecanı devam ediyor. Hafta içi her gün saat 16:00’da ekranlara gelen bölümleriyle merak ediliyor. Peki, 20 Kasım Pazartesi 481. bölümde neler oldu?

Yeni haftanın yarışmacıları

İlk gün yarışmacısı; İrem Yaray, 27 yaşında. Bekar ve aslen Erzurumlu. Çocuk yaştan beri mutfaktan çıkmayan Yaray, hamur işi yaparken kendinden geçiyor. Yaray, altın takmayı çok seviyor.

İkinci gün yarışmacısı; Furkan Mücahit Aslan, 26 yaşında. Bekar ve aslen Kastamonulu. Hırslı ve azimli olan Arslan, şef olarak yemekleriyle fark yaratıyor.

Üçüncü gün yarışmacısı; Çağla Pınar Demirkaya, 36 yapında. Bekar ve aslen Artvinli. Sakin ve sessiz.

Dördüncü gün yarışmacısı; Sercan Orhan, 28 yaşında. Bir çocuk babası olan Orhan, aslen Mardinli. Bir fabrikada her gün 200 kişiye yemek yapıyor.

Beşinci gün yarışmacısı; Nalan Toprak, 35 yaşında. Aslen Afyonlu olan Toprak, tarzıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Haftanın ilk gün yarışmacısı İrem Yaray’ın menüsü

Kuru domates çorbası

El açması ıspanaklı gül böreği

Patlıcan Balığı

Eli böğründe (Kahramanmaraş yemeği)

Bulgur Pilavı

Cevizli pişmiş soğan salatası

Kaymak eşliğinde vişneli ayva tatlısı

Yarışmacılar İrem Yaray’ın masasını yorumladı

Üçüncü gün yarışmacısı; Çağla Pınar Demirkaya, “Ben masayı çok beğendim. Çok fazla bir şatafat yok. Zarif olmuş. Çok düzgün” dedi.

Dördüncü gün yarışmacısı; Sercan Orhan da “Masayı beğendim, ben sadeliği severim. Yalnız peçeteleri ben çorba kasesinin içinde sevmiyorum. Tozlanabilir. Ekmeğin üstü de açık. Onun dışında çok güzel çok sade ve şık” diye konuştu.

Demet Evgar'dan, Sağlık Bakanlığı'nın 'normal doğum' kamu spotuna tepki Demet Evgar'dan, Sağlık Bakanlığı'nın 'normal doğum' kamu spotuna tepki

İkinci gün yarışmacısı; Furkan Mücahit Aslan, “Masa güzel ama ben peçetelerinin rengini beğenmedim” ifadelerini kullandı.

Beşinci gün yarışmacısı; Nalan Toprak, “Ben çok arada kaldım. Çünkü, ben menüye baktığımda 55 yaşında bir kadın bekledim karşımda gerçekten. Yani bir babaanne, anneanne ya da bir anne menüsü olarak gördüm. Ranner da biraz dantele benziyor buradan kurtarmışsın gibi ama bu dantelle bu çiçek ne alaka. İkincisi benim kuşum farklı yere, o farklı yere bakıyor. Ben detaya takılan bir insanım o yüzden beğenmedim” dedi.

İrem Yaray’ın menüsü beğenildi mi?

Üçüncü gün yarışmacısı; Çağla Pınar Demirkaya, “Ben çorbayı beğenmedim. Daha önce kuru domates çorbası yaptım da içtim de bu arada. Kabukları bu şekilde gelmiyor ben kabuklarını soyuyorum. O şekilde haşlıyorum. Kabukları çok kabuk kabuk domateslerin” ifadelerini kullandı.

İkinci gün yarışmacısı; Furkan Mücahit Aslan, “Normal domatesi sotelemiş getirmiş gibi geliyor bana. İsli domates değil, kuru domatesin ekşiliği bile gelmiyor. Kuru domates ekşi olur biraz. Çok helmelii bunun süzülmesi gerekiyor. Bence siz yetiştiremediğiniz için bunu süzmediniz. Bize öyle söylüyorsunuz” diye konuştu.

 Beşinci gün yarışmacısı; Nalan Toprak, “Çorba sıcaklığında asla değil” ifadelerini kullandı.

Editör: Sümeyye Aksu