Zuhal Topal’la Yemekteyiz yeni sezon heyecanı devam ediyor. Hafta içi her gün saat 16:00’da ekranlara gelen bölümleriyle merak ediliyor. Peki, 16 Kasım Perşembe 479. bölümde neler oldu?

Ali Can Gözcü kimdir?

32 yaşında olan Ali Can Gözcü, aslen Çorumlu. Van ve Hakkari’de yaşıyor. Öğretim görevlisi olan Gözcü doktora yapıyor. Meslekteki 10’uncu yılı olan Gözcü aynı zamanda Kent ve Hukuk, Kamu Politikaları, Üniversite Kültürü gibi derslere giriyor. Toplum yararına farklı projelerle de uğraşan Gözcü, projelerin yürütülmesinde de yer alıyor. Gezmeyi, yemeyi, içmeyi ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi seviyor.

Haftanın dördüncü yarışmacısı Ali Can Gözcü’nün menüsü

Yeşil mercimekli hamur işi çorbası

Banyo böreği

Lahana yatağında nohutlu semiz otu salatası

Tavuk bohça

Yoğurtlu köz kırmızı biber

Havuç tarator

Brownie kek

Ali Can Gözcü’nün masası beğenildi mi?

Beşinci gün yarışmacısı Özgem Güler, “Hamurları çok hamur. Daha ince beklerdim. Çorbayı bende hiç bilmiyorum. Araştırıp geldim. İnce şerit halinde genelde kesiliyor. Bu şekilde kullanılıyor. Kare dediniz ya karenin daha ince olmasını isterdim. Evet hamur açmışsınız ama birinci bu kare değil ikincisi çok kalın bir hamur. Mercimeği güzel ekşiliğini de sevdim. Sunumu da güzeldi” dedi.

İkinci gün yarışmacısı Mehmet Kerim Özmen, “Bende Özgem hanıma şöyle katılıyorum; bende hamurları biraz daha böyle şerit ve ince beklerdim. Belki çiğnerken ki kıvamı biraz daha güzel olurdu. Küp hamur ağıza geldiğinde direkt kırıyoruz ve çiğ hamur yiyormuşum hissiyatı uyandırdı bir tık. Onun dışında görüntü olarak benimde hoşuma gitti. İştah uyandıran bir görüntü oluşturuyor çorba” diye konuştu.

Üçüncü gün yarışmacısı Fatma Ay, “Tuzu falan iyi ama ben hamurlarını beğenmedim. Yapış yapış ve çok kalın. Erişte beklerdim ben bunu” ifadelerini kullandı.

Ara sıcak ve ana yemek beğenildi mi?

Kerim Özmen, “Ben önce sunum için yorum yapmak istiyorum. Sunuma önem dedik, iştah uyandırması gerekiyor dedik. Sadece maydanoz yaprağı sapıyla beraber bana biraz büyük geldi. Sanki bir bağ konmak istenmiş te bağdan düşmüş gibi geldi. Çorbada zaten yoğurt aldık sonra böreğin yanında ekstra bir yoğurt olmamalıydı. Mesela bunun yanına içine kullanmış olduğunuz peyniri koyabilirdiniz. Üstü güzel kızarmış böreğin. İç harcı ağzıma geldi dolu doluydu” dedi.

İlk gün yarışmacısı Canan Cemile Teber, “böreği kesmekte bende zorlandım. Ali Can bey oradan elle yenir dedi ama davet sofrasına çok hoş olmuyor peçeteyle ya da eklimizle tutmak. İç harcının peyniri, tuzu gramajı güzel. İçinin tadını beğendim, börekte güzel pişmiş” diye konuştu.

19 Eylül Zuhal Topal Yemekteyiz 649. bölüm: Haftanın dördüncü yarışmacısı Doğan Bozatlı’nın menüsü beğenildi mi? 19 Eylül Zuhal Topal Yemekteyiz 649. bölüm: Haftanın dördüncü yarışmacısı Doğan Bozatlı’nın menüsü beğenildi mi?

Fatma Ay ise “Börek bana çok yavan geldi. Ekmek arası bazen peynir yapıp atışırsınız ya gerçekten öyle geldi” ifadelerini kullandı.

Editör: Sümeyye Aksu