Zuhal Topal’la Yemekteyiz yeni sezon heyecanı devam ediyor. Hafta içi her gün saat 16:00’da ekranlara gelen bölümleriyle merak ediliyor. Peki, 15 Kasım Çarşamba 478. bölümde neler oldu?

Fatma Ay kimdir?

Üçüncü gün yarışmacısı Fatma Ay,36 yaşında. Aslen Ağrılı olan Ay Van Erçis doğumlu. İstanbul’da büyüdü. 9 senelik evliliğinden Ay’ın bir kızı var. Butik bir salonu olan Ay, kuaför olarak çalışıyor. Doğu yemeklerinin kendisine hitap ettiğini söyleyen Ay, yemek yapma konusunda kendine güvendiğini söyledi.

Haftanın üçüncü yarışmacısı Fatma Ay’ın menüsü

Tavuklu tel şehriye çorbası

İçli köfte

Beyti kebabı

Domatesli buğur pilavı

Gavurdağı salatası

Erzurum kadayıf dolması

Yarışmacılar Fatma Ay’ın masasını beğendi mi?

Beşinci gün yarışmacısı Özgem Güler, masadaki çiçeklere tepki göstererek, “Benim canlı çiçekleri sevmediğimi biliyorsunuz. Erkek arkadaşlarıma da söylüyorum bir dahakine bana çiçek getirmiyorlar. Tercih etmediğimi söylüyorum. Onun dışında çiçeği kendinize almışsınız da ya da birisi size hediye almış da sofram boş kalmasın diye koymuşsunuz gibi” dedi.

İlk gün yarışmacısı Canan Cemile Teber, “Masanın renkleri, uyumu, sunumu vs. her şey güzel görünüyor” diye konuştu.

Dördüncü gün yarışmacısı Ali Can Gözcü ise “Bu kadar simetri takıntısı olan bir arkadaşımızın şu an benim tabağımdaki şeyleri simetri koymasını beklerdim. Kasıtlı mı koydunuz? Ama tamamen birbirine yamuk. Orada farklı, burada farklı. İkinci tabaktan bahsediyorum ben. Siz benim tüm gün boyunca peçete fırlatıyordunuz ya suratıma ondan bahsediyorum” ifadelerini kullandı.

Fatma Ay’ın menüsü beğenildi mi?

İkinci gün yarışmacısı Mehmet Kerim Özmen, “Çorba çok kıvamlı olmuş. Çorbada bir tık ekşilik isterdim aslında. Bir limon sunarken olsun isterdim. Ben hep öyle içtim. Menü zaten ağır çorbada bu kadar ağırla başlamak iştahımızı kapatmak hiç doru değil” dedi.

Birinci gün yarışmacısı Canan Cemile Teber, “Ben biraz acı buldum ve yağlı buldum çorbayı” diye konuştu.

Dördüncü gün yarışmacısı Ali Can Gözcü, “Kesinlikle yoğun bir çorba olmuş. Gecenin bir yarısı karnınız acıkırdı hadi çorbacıya gidelim dersiniz o doyurur sizi, o kıvamda olmuş. Zaten taneleri ve tavukları fazla. Yağ kıvamı da çok fazla. Baharatı da çok fazla benim boğazımda yanma hissi yarattı” ifadelerini kullandı.

Gupse Özay'dan yeni diziyle ekranlara dönüyor Gupse Özay'dan yeni diziyle ekranlara dönüyor

Beşinci gün yarışmacısı Özgem Güler, “Bende arkadaşlar gibi baharatını yoğun buldum. Baharatının ön plana çıkmasının sebebi bence salçası. Salça oranıyla birleştiğinde zaten onu daha çok öne çıkartmış. Ben öyle düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Sümeyye Aksu