Baharatlı cips yeme meydan okumasında üzerine dünyanın en acı biberlerinden ikisinin serpiştirildiği Paqui tortilla cipsini yiyen 14 yaşındaki Harris Wolobah hayatını kaybetti. Otopsi raporunda çocuğun aşırı acı biber yemesinden kaynaklı öldüğü belirtildi.

New York Post'ta yer alan habere göre, Wolobah'ın ailesi çocuklarının ölümünden cips firmasını sorumlu tutarken, Paqui isimli firma ürünü hızla raflardan kaldırdı. Paqui tarafından yapılan açıklamada, yaşananlardan derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Çin'in doğusunda etkili olan kasırgalarda 5 kişi öldü, 88 kişi yaralandı Çin'in doğusunda etkili olan kasırgalarda 5 kişi öldü, 88 kişi yaralandı

Çocuğun ölümüne ilişkin perşembe günü yayınlanan otopsi raporunda, Wolobah'ın 'yüksek kapsaisin konsantrasyonuna sahip gıda maddesinin yutulmasından' kalp durması sonucu öldüğü belirtildi. Biberlere acı veren kimyasal bileşen kapsaisin, yüksek dozda alındığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir..

Çocukta kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığının da bulunduğu belirtildi. MedStar Washington Hastane Merkezi'nden kardiyolog Dr. Syed Haider, yüksek dozda kapsaisinin kalp üzerinde ek baskı oluşturabileceğini ve sağlıklı kişilerde bile ciddi kalp sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

"Ürünü tükettikten sonra su içmeyin"

Paqui üreticisi, sosyal medya üzerinden başlattığı meydan okumada, tüketicilerden dünyanın en acı iki biberinden elde edilen ürünü yerken çektikleri videoları paylaşmasını ve ürünü tükettikten sonra su içmemesini istemişti.

ABD genelinde yaygın olan bu meydan okumaya katılan onlarca çocuk, hastaneye kaldırılmıştı. Yaşananlar, baharatlı yiyecek yarışmalarının tehlikelerini bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Haber merkezi