Kobani Davası'nda 10 yıl hapis cezası verilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, ilk açıklamasını yaptı. Ahmet Türk, Halk TV'de katıldığı programda şunları söyledi:

"Siyasilerin verdiği bir karar olarak değerlendirmek lazım. Üzüntümüz cezalarla ilgili değil, bu ülkede toplumsal barışa ihtiyaç var. Toplumun ortaklaşması gerektiği bir dönemde tamamen demokratik bir geleceği gerçekten ortadan kaldıran bir yaklaşım biçimi. Bizler tabii ki bu ülkede halkların ortaklaştığı demokrasi değerler etrafında buluştuğu bir sürecin arayışındaydık. Geleceğe vurulan bir darbe olarak değerlendirmek lazım. Yani Kobani Davası'nda devlete karşı herhangi bir şeyimiz yok. Bu ülkede Kürtleri susturmaya, sindirmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız ama biz bunlara rağmen demokratik gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkların kardeşliğinin mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

Normalleşme gibi sözlerin ortaya konulduğu bir dönemde bir kesimin harekete geçtiğini, bu süreci baltaladığını görüyoruz.

Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

Selahattin Demirtaş'ı hedef haline getirdiler. İntikam davasına dönüştürdüler. Kobani Davası intikam davasıdır."

Kaynak: Haber Merkezi