Şamil Tayyar’dan partisine uyarı: AK Parti bu kez çift başlı tehditle karşı karşıya

Öğretmen atamalarının mülakat ile belirlenmesini eleştiren AK Partili Şamil Tayyar, partinin çift başlı tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi. Tayyar, “Üzülerek ifade edeyim, bürokratik oligarşiyi yıkmak üzere yola çıkan AK Parti, başlangıçta mesafe aldı ama son yıllarında teslim oldu. Hükümet (bakanlıklar) bürokrasisine külliye bürokrasisi de eklendi” dedi.

Bakırhan'dan, Nedim Şener'e '27 belediye kayyım atanacak' yanıtı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Gazeteci Nedim Şener'in “27 DEM’li belediye başkanı hakkında soruşturma ve yargılama devam ettiğinden dolayı kayyum zorunluluk" açıklamasını "Biz böyle itirafçıların, tetikçilerin söylediklerini dikkate almayız. Türkiye eski Türkiye değil. Kürtler de eski Kürtler değil!" sözleriyle yanıtladı.

Bahçeli’den Sinan Ateş açıklaması: Yargılama süreci başlatılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkında hazırlanan 145 sayfalık iddianameye ilişkin, “Mezkur iddianame ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhâl başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi belge ve bilgi varsa mahkemeye sunmalıdır” dedi.

Özel'den Bahçeli ile görüşmesine yönelik ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Olumlu geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz ve bundan sonraki sürece dahil olarak ta son derece yapıcı şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimiz paylaşabilirim" dedi.

Bahadır Erdem CHP’ye katıldı

İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem, CHP’ye katıldı.

'10 Manşette Bugün' | 6 Mayıs 2024 '10 Manşette Bugün' | 6 Mayıs 2024

Özgür Özel’den Devlet Bahçeli’ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Meclis’te ziyaret etti.

Antalya'daki Teleferik kazasında sanıklara istenen ceza belli oldu

Teleferik kazasına ilişkin aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5'i tutuklu 12 şüpheli hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' ve 'trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma' suçlarından iddianame hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 20 bin öğretmen ataması olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. 20 bin öğretmenin atanacağını söyleyen Tekin, öğretmen atamaları için başvuruların 20 Mayıs’ta alınmaya başlanacağını bildirdi.

Naci Görür: Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin, deprem biterse hepimiz biteriz Naci Görür: Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin, deprem biterse hepimiz biteriz

Tuğrul Türkeş: Türkiye'nin ekonomik sıkıntılardan çıkabilmesi için özgürlükleri artırması lazım

Gezi Parkı ve Osman Kavala davasında AİHM kararlarına uyulması gerektiğini vurgulayan AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş, “Türkiye'nin ekonomik sıkıntılardan çıkabilmesi için özgürlükleri artırması lazım, cezaları değil" dedi.

İzmir'de nikahta 'dua' tartışmasında müfettiş görevlendirildi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, nikaha katılan kişinin tören öncesi dua etmek istemesinin nikah memuru tarafından engellenmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müfettişi görevlendirildi.

Muhabir: Şevval Dalgıç