İPA: İstanbul'da yaşama maliyeti 55 bin 231 lira

Hayat pahalılığın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) yaptığı araştırma dikkat çekti. İPA, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyetini 55 bin 321 lira olarak hesapladı.

2023 Silahlı Şiddet Haritası yayımlandı: Karadeniz Bölgesi ikinci sıraya yükseldi

Bireysel silahlanmanın arttığı Türkiye’de UMUT Vakfı, ‘2023 Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’nı yayımladı. Haritaya göre Karadeniz Bölgesi ikinci sıraya yükseldi.

'10 Manşette Bugün' | 5 Mart 2024 '10 Manşette Bugün' | 5 Mart 2024

Ogün Samast ifade verdi: Yasin, 'Rahat ol devlet arkamızda' dedi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 2017’de öldüren Ogün Samast ifadesinde “Yasin’den korkuyordum. Yasin sıradan vatandaş değildi . McDonalds’ı bombalamıştı , silahlı eylemleri vardı. ‘Sen yapacaksın bu işi, cayarsan bedelini ödersin’ diye tehdit etti. Çok baskısı vardı Yasin’in” dedi.

Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı

İstanbul Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur ve annesi ünlü yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Alanya'da 10 erkek öğrenciye istismar: 'Gel seni karım yapayım'

Antalya’nın Alanya ilçesinde özel bir yurtta kalan 10 erkek öğrenciye yönelik taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen eğitmen G.R.U. (21) hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mağdur öğrencilerin ifadeleri, hazırlanan iddianamede yer aldı.

Santa Maria Kilisesi saldırısında tutuklu sayısı 26'ya yükseldi

Sarıyer'de bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya ilişkin 1 kişinin daha tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 26 oldu.

CHP'li Yavuzyılmaz 'İliç Raporu'nun sonuçlarını paylaştı: Baş sorumlu Murat Kurum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "Erzincan İliç'te Anagold'un işlettiği altın madeninde yaşanan felaket sonrası, işletmenin çevre izninin ve lisansının iptal edilmesine rağmen, Enerji Bakanlığının Anagold'a verdiği 6 işletme ruhsatının iptal edilmediğini tespit ettik." dedi. 'İliç Raporu'nun sonuçlarını paylaşan Yavuzyılmaz, "Sorumlularının başında dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Efkan Ala: Yeniden Refah Partisi artık Cumhur İttifakı çatısı altında değil

Yerel seçimle ilgili gündemi değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeniden Refah Partisi’nin artık Cumhur İttifakı çatısı altında olmadığını söyledi. Ala, “Yani Yeniden Refah Partisinin girdiği yerlerde seçimlere kendisinin kazanma ihtimali yok ama kendisi orada seçime girdiği için CHP'nin kazanma ihtimalini artırıyor” dedi.

Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi

İliç’teki maden ocağında yaşanan facianın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken, heyelan anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde toprağın tepeden yarılarak çığ gibi düştüğü anlar yer aldı.

Erdoğan: Kendileri kazanmak değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ön plana çıktı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisin Malatya mitinginde konuştu. Yeniden Refah Partisi'ne göndermede bulunan Erdoğan, "Kendileri kazanmak değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ön plana çıktı" dedi.

Muhabir: Betül Vural