TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedef, özgürlükçü ve yeni bir anayasa

Geçtiğimiz hafta yeni anayasa için Meclis’te Grubu bulunan siyasi partileri ziyaret eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye'mizin temel kuruluş felsefesine, medeniyet değerlerine ve halkımızın güçlü ve güvenli bir gelecek inşa etme idealine yaraşır, vatandaş ve millet odaklı yeni bir anayasayı hedefliyoruz. Sivil, demokratik, kuşatıcı, özgürlükçü bir yeni anayasa olsun istiyoruz” dedi.

CHP'den ‘yumuşama süreci’ değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum” açıklamasını değerlendiren CHP’li Kurmaylar, “Niye böyle bir söylem değişikliğine gittiğiyle ilgili niyet okuması yapmadıklarını” dedi.

'10 Manşette Bugün' | 4 Mayıs 2024 '10 Manşette Bugün' | 4 Mayıs 2024

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polislere taş ve sopayla saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklanırken 27 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erdoğan’dan ‘Cumhur İttifakı’nda sıkıntı var’ iddiasına yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Cumhur İttifakı içinde sıkıntı var” iddialarına yönelik, “Son günlerde sanki Cumhur İttifakı içinde bir problem varmış gibi algı oluşturuluyor. Cumhur İttifakı’nda hiçbir sorun yok. Sayın Bahçeli ile görüşmede de bunu bir kez daha teyit ettik” dedi.

İsrail basını: Tel Aviv, Ankara'ya karşı harekete geçecek

Türkiye'nin ticareti durdurma kararının ardından, İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz’ın hükümet yetkilileri ile bir yol haritası belirlediği kaydedildi.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerine ilişkin 12 kişi daha gözaltına alındı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gösterilere karıştığı belirlenen 12 kişi daha gözaltına alındı.

DEM Parti: 1 Mayıs yargılanamaz, gözaltılar son bulsun

DEM Parti, “Taksim’de 1 Mayıs kutlamak anayasal haktır. 1 Mayıs yargılanama. Gözaltılar son bulsun, tutuklular serbest bırakılsın” açıklamasını yaptı.

Kabine yarın toplanacak: Gündemde hangi konular var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Beştepe’de toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Başkanlığında toplanacak olan kabinenin ana gündem maddesi öğretmen atamaları olacak.

Tokat'taki patlamaya ilişkin Valilikten açıklama: 2 kişi gözaltına alındı Tokat'taki patlamaya ilişkin Valilikten açıklama: 2 kişi gözaltına alındı

Cevdet Yılmaz: Enflasyonda 20 puanlık bir düşüş bekliyorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda 20 puanlık bir düşüş beklediğini söyledi.

İnfaz sisteminde değişiklik ve 'casusluk' düzenlemesi geliyor

Adalet Bakanı Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'yle infaz sisteminin değişeceğini açıkladı. Tunç ayrıca, 'casusluk' suçuna dair düzenlemeler yapılacağını söyleyerek, “Muhtemel tıkanmalar da bu değişiklikle aşılabilir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi