2024 yılı vergi ve harç tutarları belirlendi: İşte pasaport, ehliyet, cep telefonu harçları...

Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere, bazı vergi ve harç tutarları yeniden değerleme oranında artırılırken, gelir vergisi tarifesi ve mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarları da açıklandı. 2024 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin ilk dilimi 70 bin liradan 110 bin liraya, ikinci dilimi 150 bin liradan 230 bin liraya, üçüncü dilimi 370 bin liradan 580 bin liraya, dördüncü dilim ise 1 milyon 900 bin liradan 3 milyon liraya çıkarıldı.

Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Asıl çıkışımızı Türkiye Yüzyılı ile 2024'le birlikte başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında, "2023 hedefleri başlangıçtı, asıl çıkışımızı Türkiye Yüzyılı ile 2024'le birlikte başlatıyoruz." dedi.

Ukrayna: Rusya'nın füze saldırılarında 30 kişi öldü

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rus ordusunun bu sabah Ukrayna'ya yönelik düzenlediği füze saldırılarında 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 160 kişinin yaralandığını bildirdi.

Türkiye’de 7 büyüklüğünde ve üzerinde deprem üretecek gerginlikteki faylar tespit edildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Yapay zeka destekli bu yazılım sayesinde fay hatlarındaki gerilimler ve yerleri tespit edildi.

TZOB Başkanı Bayraktar'dan buğday ve arpada rekolte tahmini TZOB Başkanı Bayraktar'dan buğday ve arpada rekolte tahmini

İstanbul'da yılbaşı tedbirleri kapsamında bazı yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul'da, yılbaşı tedbirleri kapsamında Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli'deki bazı yollar saat 14.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı.

'10 Manşette Bugün' | 30 Aralık 2023 '10 Manşette Bugün' | 30 Aralık 2023

Dilan Polat Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü

Kara para aklama suçlamasıyla 5 Kasım'da tutuklanan Dilan Polat'ın Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

Netanyahu: Savaş daha aylarca devam edecek, benim politikam nettir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün gece düzenlediği basın toplantısında savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. Netanyahu, “Savaş devam ediyor. Tüm cephelerde savaşıyoruz. Büyük başarılar elde ettik ama aynı zamanda acı bir bedel ödedik. Zafere ulaşmak daha fazla zaman gerektiriyor. Savaş daha uzun aylar boyunca devam edecek” dedi.

Yerel seçim süreci yarın başlıyor

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde, 2 Ocak'ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanacak, seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek. Siyasi partiler aday adayı listelerini 31 Ocak'a kadar bildirecek, kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek.

Gazze'de yaşamını yitirenlerin sayısı 21 bin 822'ye yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 150 artarak, 21 bin 822'ye, yaralı sayısı 56 bin 451'e yükseldi.

Demirtaş babasının cenaze törenine katılmayacak

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş babasının cenazesine katılmayacağını, yasını cezaevinde tutacağını duyurdu.

Kaynak: Haber merkezi