Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti

Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni, gazeteci Celal Başlangıç, bir süredir tedavi gördüğü Almanya'nın Köln kentindeki bir hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında 158. sıraya geriledi

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Örgütü'nün 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi, Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından bulunduğu noktayı gözler önüne serdi. Türkiye, 180 ülkenin yer aldığı endekste  basın özgürlüğü sıralamasında 158. sırada yer aldı.

ENAG nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı

ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) nisan ayında yüzde 5.02 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124.35 olarak gerçekleşti.

TUİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e dayandı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2024 yılı nisan ayı enflasyon verilerine göre; Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı. TÜFE mart ayında yıllık yüzde 68,50, aylık yüzde 3,16 artış göstermişti.

Ali Koç: En güvenilmez kurum TFF'dir

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Kindar bir TFF başkanımız var. Galatasaray ile arasında garip bir ilişki var" ifadelerini kullandı.

'10 Manşette Bugün' | 2 Mayıs 2024 '10 Manşette Bugün' | 2 Mayıs 2024

Taban maaş eylemi yapan öğretmenlere polis müdahalesi: 18 kişi gözaltına alındı Taban maaş eylemi yapan öğretmenlere polis müdahalesi: 18 kişi gözaltına alındı

TBMM’den MEB’e yürüyen CHP’lilerden Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve CHP milletvekilleri TBMM’den yürüyerek Milli Eğitim Bakanlığı önüne geldi. CHP’liler burada yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ müfredatı taslağına tepki gösterdi.

Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaretin durdurulması ile ilgili açıklama

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksinde basın toplantısı düzenledi. Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasıyla ilgili, "Devletimizin ilgili kurumlarının aldığı karar gereği dün itibariyle ihracatta ve ithalatta İsrail'e yönelik olarak ticaret, kalıcı ateşkeş sağlanıncaya ve Gazze'ye yardımlar kesintisiz bir şekilde ulaşması serbest bırakılıncaya kadar uygulanacak" açıklamasını yaptı.

DEM Parti’nin CHP ziyareti yaklaşık iki saat sürdü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanları, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu. Özel, "Dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından büyük bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum" dedi.

İYİ Parti'nin yeni başkanlık divanı belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu liderliğindeki Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, ilk kez toplandı. Toplantıda yeni başkanlık divanı belli oldu.

Erdoğan’dan Özgür Özel görüşmesiyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.

Muhabir: Sümeyye Aksu