Özgür Özel: Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyım atanmış olmasını reddediyoruz” dedi.

TRT Spor'dan voleybol maçında kameralara yansıyan kadınla ilgili açıklama

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'yi 3-2 yendiği maçta tribünde sevinen bir kadın taraftarın canlı yayına yansıyan görüntüsüyle ilgili TRT Spor'dan açıklama geldi.

‘Çöp ev’ davasında karar çıktı

Bursa’da, kaçırıldığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı, çöp ev haline gelen dairede kilitli odada alıkoyduğu suçlamasıyla tutuklanan Kamuran Pınar A., ‘eziyet’ suçundan 7 yıl, ‘cebir, tehdit ve hile kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Hakkari Belediyesi'ne Hakkari Valisi Ali Çelik, ‘Belediye Başkan Vekili’ olarak görevlendirildi.

ENAG mayıs ayı enflasyonunu açıkladı

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) mayıs ayında yüzde 5,66 artarken E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 120,66 oldu.

'10 Manşette Bugün' | 2 Haziran 2024 '10 Manşette Bugün' | 2 Haziran 2024

TÜİK mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 75,45, aylık yüzde 3,37 arttı.

7 bin çalışan anneye 325 euro destek verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla; çocuk bakımı nedeniyle iş hayatından uzak kalan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönem başvuruları başladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak" dedi.

İzmir'de orman yangını: İki mahalle boşaltıldı İzmir'de orman yangını: İki mahalle boşaltıldı

Küçükçekmece'de çöken bina ile ilgili gözaltı sayısı 4 oldu

Küçükçekmece'de çöken bina ile ilgili gözaltına alınanların sayısı 4’e çıktı. Binanın girişindeki restoranın eski sahibi ile yeni sahibinin eşi de gözaltına alındı. Gözaltındaki 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

5 aylık enflasyon farkı belli oldu: 2024 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekliler temmuzda yapılması planlanan enflasyon farkı zammına odaklandı.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. 2024 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte detaylar…

Mourinho açıkladı: Fenerbahçe'ye imza atmak için Aziz Yıldırım'dan izin aldı mı?

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mourinho, Aziz Yıldırım ile görüştüğünü ancak Fenerbahçe'ye gelmek için izin almadığını belirtti.

Kaynak: Ateş Çatıkkaş